Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Τέρας! Να σαπίσεις στη φυλακή»! Τα άκουσε έξω από τα δικαστήρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με αποδοκιμασίες διακόπηκε χθες η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τέσσερις βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών.

  • Από τη
    Μαρία Μεϊμάρη

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δέχτηκε φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους, οι οποίοι στη θέα του άρχισαν να φωνάζουν «Τέρας! Να σαπίσεις στη φυλακή»!

Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 9 το πρωί. Όμως, λόγω της δίωρης στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων έως τις 11, στην οποία συμμετείχε και η γραμματέας του δικαστηρίου, η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά. Δύο ώρες αργότερα, όταν ανέβηκαν ξανά στην έδρα οι δικαστές και οι ένορκοι, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μη διεξαχθεί ούτε αυτή τη φορά η συνεδρίαση, λόγω κωλύματος μέλους του δικαστηρίου.

«Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστού αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» ανέφερε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πρόταση που έκανε τελικά δεκτή το δικαστήριο και διέκοψε για τις 3 Μαρτίου.

Περίπου 20 με 30 άτομα από την Ανοιχτή Ορχήστρα βρέθηκαν και χθες έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, πραγματοποιώντας μουσική διαμαρτυρία τόσο για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όσο και για εκείνη του Ζακ Κωστόπουλου, η εκδίκαση της οποίας γίνεται σε άλλη αίθουσα και βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Δεύτερη φορά

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη έχει ήδη γίνει μια διακοπή, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας είχε επικαλεστεί προσωπικό φόρτο εργασίας.

Χθες, παρευρέθηκαν στο δικαστήριο και οι τέσσερις καταγγέλλοντες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή μέσω των δικηγόρων τους την ανυπομονησία τους να αρχίσει η δίκη. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους έθεσαν από την πλευρά τους θέμα περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας.

«Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» τους απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας ισχυρίστηκε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, προσθέτοντας ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη και τα έξοδα των μαρτύρων, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν κάθε τόσο για να παρευρεθούν στο δικαστήριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...