Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

Η Ουκρανή δικηγόρος Μποντάνα Νεστέριουκ μεταφέρει με λεπτομέρειες όσα ζουν συγγενείς της που πολεμούν στο Χάρκοβο

Πολεμική ανταπόκριση για την «Espresso»

Ώρες αγωνίας δεν ζούνε μόνο οι κάτοικοι της Ουκρανίας, αλλά και πολλοί Ουκρανοί που  ζούνε στη χώρα μας και έχουν συγγενείς τους στις εμπόλεμες ζώνες!

Αυτό βιώνει και η ασκούμενη δικηγόρος Μποντάνα Νεστέριουκ, που έχει έρθει εδώ και τρία χρόνια στην Αθήνα από τη δυτική Ουκρανία μαζί με τη μητέρα της και τον αδερφό της, αφού οι στενοί της συγγενείς βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου.

mariupol

Μιλώντας στην «Espresso» η Μποντάνα, που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και με το μόντελινγκ, μεταφέρει το κλίμα από το αιματοβαμμένο Χάρκοβο. Εκεί όπου πολεμάνε στην πρώτη γραμμή ο θείος και ο ξάδερφός της, τη στιγμή που η θεία της ετοιμάζει βόμβες μολότοφ!polemos

Η ασκούμενη δικηγόρος, που κατάγεται από την πόλη Vyzhnytsia στη δυτική Ουκρανία, μιλάει καθημερινά με τον θείο της και τον ξάδερφό της που πολεμούν στο Χάρκοβο: «Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το αεροδρόμιο που βρίσκεται 100 χλμ. από την πόλη μου στο Ιβάνο – Φράνκιβσκ. Προτού να έρθει το χαρτί της επιστράτευσης, ο θείος μου, 55 ετών και επιχειρηματίας στο επάγγελμα, και ο ξάδερφός μου, 30 ετών δημόσιος υπάλληλος, ζήτησαν από μόνοι τους να πάνε στο μέτωπο και τους έστειλαν στο Χάρκοβο.

Τους έκαναν μόλις μία ημέρα εκπαίδευση και μετά τους έδωσαν όπλα. Μιλάμε καθημερινά και φοβούνται πολύ, αλλά θα φοβόντουσαν περισσότερο να κάτσουν σπίτι και να περιμένουν να έρθει ο εχθρός, όπως μου λένε. Η κατάσταση στο Χάρκοβο είναι δραματική, καθώς οι Ρώσοι στρατιώτες ανοίγουν πυρ κατά αμάχων, σχολείων και νοσοκομείων. Χτες, μάλιστα, έριξαν δύο πυραύλους μέσα στην πόλη».000 32436CA

Η Μποντάνα Νεστέριουκ συνεχίζει, λέγοντας: «Στο τάγμα που είναι ο θείος μου κατάφεραν να καταλάβουν ρωσικό τανκ. Οι περισσότεροι Ρώσοι δεν ξέρουν γιατί πήγαν στην Ουκρανία, τους είπαν για στρατιωτική άσκηση και όχι για πόλεμο. Τους έδωσαν ληγμένα τρόφιμα μόλις για τρεις ημέρες και τα τανκ τους έχουν μείνει από πετρέλαιο. Κάνουν πλιάτσικο και κλέβουν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ.

Τα πτώματα είναι μέσα στους δρόμους και δεν φροντίζει κανείς για τους νεκρούς. Αυτό που άκουσα και ένιωσα περήφανη είναι ότι οι Ουκρανοί λένε ότι πολεμούν σαν Ελληνες».

Επίσης αναφέρει πως στο πατρικό της σπίτι μένουν πλέον πρόσφυγες πολέμου από άλλες περιοχές, ενώ δεν κρύβει την ενόχλησή της για όσους λένε ότι οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι προϊόν προπαγάνδας: «Η θεία μου και η νύφη της με τα δυο της παιδάκια παραμένουν στη Vyzhnytsia και ετοιμάζουν μολότοφ για να αμυνθούν σε περίπτωση επίθεσης.

Επίσης αποφασίσαμε μαζί με τη μητέρα μας να δώσουμε το πατρικό μας σπίτι σε πρόσφυγες που ήρθαν από τη Μαριούπολη. Πρόκειται για μία τετραμελή οικογένεια. Καθημερινά ανεβάζω στα social media φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τη φρίκη του πολέμου στη χώρα μου. Με λύπη βλέπω ότι μια μικρή μερίδα Ελλήνων μού στέλνει αρνητικά μηνύματα, μη πιστεύοντας ότι η χώρα μου βρίσκεται σε αιματοχυσία. Οι περισσότεροι, όμως, Ελληνες φίλοι μου είναι στο πλευρό μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...