Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Αιμίλιος Χειλάκης: «Είμαι 53 ετών, ξέρεις πόσες ηλικιακές κρίσεις έχω περάσει;»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σε δηλώσεις των δημοσιογράφων αναφέρθηκε στη...

Ο «βασιλιάς των strip clubs», η Αλεξανδράτου, το συμβόλαιο θανάτου από τους...

Απ’ το να ζει στην Αθήνα ως «μελλοθάνατος» απ’...

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «Δεν ντρέπεστε ρε κ@@παιδα; Αλήτες»

Ο Αντώνης Κανάκης ξέσπασε μέσα από την εκπομπή «Ράδιο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Μπορεί η μέρα να έχει κάποιες δυσκολίες, αλλά...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζελένσκι – «Πούτιν πήγαινε να σώσεις τους δικούς σου Ρωσόφωνους»

Οι γραμμές άμυνας της Ουκρανίας αντέχουν απέναντι στη ρωσική εισβολή, είπε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και πρόσθεσε ότι από τα μεσάνυχτα η Μόσχα βομβαρδίζει ακατάπαυστα.

polemos

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την ελευθερία μας», είπε ο Ζελένσκι τονίζοντας ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει καθημερινώς προμήθειες όπλων από τους διεθνείς συμμάχους της.

Ανέφερε ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ουκρανία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού: «Εδώ και μια εβδομάδα ένας άλλος ιός μας έχει επιτεθεί», είπε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή.

polemos oukrania 1

Είπε ότι οι τακτικές της Ρωσίας που αλλάζουν και ο βομβαρδισμός αμάχων σε πόλεις απέδειξαν ότι η Ουκρανία αντιστέκεται με επιτυχία στο αρχικό σχέδιο της Μόσχας για την επίτευξη μιας γρήγορης νίκης μέσω μιας χερσαίας επίθεσης.

Ο Ζελένσκι κάλεσε τη Ρωσία να μελετήσει τη λέξη «αποζημιώσεις» καθώς το Κίεβο θα ζητήσει από τη Μόσχα να επανορθώσει για ό,τι έχει καταστρέψει από την εισβολή. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ουκρανία καταβάλλει τις συντάξεις και προσφέρει οικονομικό βοήθημα σε όσους δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας του πολέμου.

polemos oukrania aa

Είπε ακόμη ότι 16.000 ξένοι έχουν προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Σε μια συγκινητική ομιλία του επισήμανε ότι οι Ουκρανοί έχουν ζήσει δύο παγκόσμιους πολέμους, τον λιμό του Χολοντόμορ, το Ολοκαύτωμα, τον σοβιετικό τρόμο, την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ καθώς και την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη των ανταρτών στα ανατολικά.

«Δεν έχουμε τα μεγαλύτερα εδάφη…δεν έχουμε πυρηνικά όπλα, δεν προμηθεύουμε με πετρέλαιο και φυσικό αέριο τις διεθνείς αγορές. Αλλά έχουμε τον λαό μας, έχουμε τη γη μας. Γι’ αυτά παλεύουμε».

polemos oukrania

Σε μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε: «Πήγαινε να σώσεις τους δικούς σου Ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη δική σου χώρα. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς εκεί, περίπου 150 εκατομμύρια. Όσο για εδώ–Δόξα στην Ουκρανία!».

(Πληροφορίες από ΑΠΕ)

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνος Μιχαλόπουλος: Νέα φωτογραφία του ηθοποιού όπως είναι σήμερα στα 74 του

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει γράψει λαμπρή στον κινηματογράφο, το...

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Τα βέλη στον Κασσελάκη και η λατρεία στον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αργύρη Παπαργυρόπουλου μετά...

«Ο παράδεισος των κυριών»: Η Ματούλα έρχεται αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη

Ένα κακό μαντάτο φέρνει μεγάλη ανησυχία στο ζαχαροπλαστείο, στον...

Μπέος κατά Λιάγκα on air: «Με τη σύζυγό σου τη Φαίη είπες δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν γκέι»

Μεγάλη ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τον...

Απάτη με ινστιτούτο αισθητικής – Χρησιμοποιούσαν τα ονόματα παρουσιαστριών για την προώθηση προϊόντων

Ο Ασκός του Αιόλου που άνοιξε για πολυδιαφημισμένο ινστιτούτο...

Γιώργος Λιάγκας: «Με ενοχλεί η βαφή, αυτό το κομοδινί που βάζει στα μαλλιά του ο…»

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» τη Δευτέρα βλέποντας πλάνα με γνωστό κύριο της τηλεόρασης που βάφει τα μαλλιά του έκανε