Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη μιλά για τις στιγμές που κινδύνεψε η ζωή της

«Άρωμα γυναίκας» στην πρώτη γραμμή

Ήταν μόλις 15 ετών όταν αποφάσισε ότι αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της είναι να βρίσκεται στο «θέατρο» πολέμων και συρράξεων και να μεταφέρει στον κόσμο τα γεγονότα που αλλάζουν τον ρου της Ιστορίας. Και τα κατάφερε!

Όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν πριν από μερικές ημέρες στην Ουκρανία, η Ευτυχία Πενταράκη βρέθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη στο Κίεβο για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης, με πολλούς θεατές να «κρέμονται» καθημερινά από τα χείλη της προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.undefined 74896464 399964080945684 3684277091823694242 n

Και δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς η κρητικής καταγωγής ρεπόρτερ έχει βρεθεί και στο παρελθόν σε εμπόλεμες ζώνες, όπου κατέγραψε με κίνδυνο τη ζωή της όλα όσα συνέβαιναν, κρατώντας ψηλά τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας.

«Είμαστε εδώ, στην ουκρανική πρωτεύουσα, με το συνεργείο της ΕΡΤ τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Το ρεπορτάζ είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς υπάρχουν παντού έλεγχοι και μπλόκα. Η παραμικρή λάθος κίνηση θα μας στοιχίσει τη ζωή. Οι στρατιώτες δεν συζητάνε, πυροβολούν αμέσως όποιον δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις τους» περιγράφει στην «Espresso» από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, εν μέσω μιας νέας έκρηξης.undefined 75362619 427869941465065 8492820673466992810 n

Η συζήτησή μας σταματά για ένα λεπτό, καθώς οι στρατιώτες ακινητοποιούν το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει μαζί με το υπόλοιπο συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης για ακόμη έναν έλεγχο. Ζητάει συγγνώμη για τη διακοπή και αφού εξηγεί στα αγγλικά ότι κατευθύνεται προς το ξενοδοχείο, συνεχίζει με ήρεμη φωνή: «Το Κίεβο περιμένει μια μεγάλη επίθεση τις επόμενες ημέρες, εκτός αν αύριο στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων κρατών βρεθεί κάποια λύση για κατάπαυση του πυρός. Αν δεν γίνει αυτό, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» προβλέπει. Η συνομιλία μας διακόπτεται ξανά από τον απόκοσμο ήχο των σειρήνων, που όσες φορές κι αν τον έχει ακούσει στις ανταποκρίσεις της, πάντα την τρομάζει το ίδιο – όσο «ψημένη» κι αν είναι.

ΠΕΝΤΑΡΑΚΗ ΚΙΕΒΟ 2

«Ακούστε, συνεχώς ηχούν οι σειρήνες, μετά ενεργοποιείται η πυραυλική άμυνα και κάπως έτσι περνούν οι μέρες και οι νύχτες εδώ στο Κίεβο» περιγράφει η Ευτυχία Πενταράκη.
Η μάχιμη ρεπόρτερ προσθέτει ότι το πιο σκληρό πρόσωπο κάθε πολέμου είναι οι νεκροί άμαχοι. Όσο για το αν έχει βρεθεί κοντά στον θάνατο αυτές τις τελευταίες ημέρες, απαντά καταφατικά.

«Κάθε μέρα που περνά! Τελευταία φορά συνέβη χθες, στον βομβαρδισμό του Ιρπίν, όταν κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης το ωστικό κύμα μετατόπισε το αυτοκίνητο στο οποίο ήμασταν με τους συνεργάτες μου». Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας και λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της, αναφέρεται στη μεγάλη της αγάπη, το παιδί της, που σκέφτεται κάθε ώρα που περνά.

«Θα ήθελα πολύ, όπως είναι το δικό μου παιδί ασφαλές στο σπίτι του, να είναι όλα τα παιδιά του κόσμου. Έτσι θα έπρεπε να είναι» καταλήγει.

«Άρωμα γυναίκας» στην πρώτη γραμμή

Η Ευτυχία Πενταράκη δεν αποτελεί τη μοναδική γυναίκα ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης που καλύπτει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ακόμη τέσσερις δημοσιογράφοι δίνουν καθημερινά ανταποκρίσεις από διάφορα σημεία της χώρας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο. Πρόκειται για τις Ανδριάννα Μαγγανιά, Αλεξία Καλαϊτζή, Ελβίρα Κρίθαρη και Κάτια Αντωνιάδη, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή τους για να μεταδίδουν τα γεγονότα με σθένος και μαχητικότητα.

undefined 75483246 1036998009971426 6436769127006584673 n«Αν πριν από λίγα χρόνια έλεγε κάποιος ότι σε ένα μέτωπο πολέμου τη δημόσια τηλεόραση θα κάλυπταν δημοσιογραφικά πέντε πολεμικές ανταποκρίτριες, δεν θα το πίστευε κανείς. Το “ευχαριστώ” όλων για την υποδειγματική δημοσιογραφική σας δουλειά είναι λίγο. Να προσέχετε και μακάρι σύντομα να μας μεταδώσετε καλύτερα νέα» έγραψε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας απευθυνόμενος στις πέντε δημοσιογράφους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...