Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ο Μπουρλά θεωρεί επιβεβλημένη την τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού

Έτσι θα αποτραπεί νέο πανδημικό κύμα

Ο Μπουρλά δίνει τον τόνο και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης… χορεύουν! Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει την περίεργη σχέση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer μια σειρά δυτικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, οι οποίες τείνουν να ακολουθούν κατά γράμμα τις συστάσεις του.

Η τελευταία σύσταση του Mr Pfizer έγινε το βράδυ της Κυριακής και αφορούσε την αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, την οποία χαρακτήρισε επιβεβλημένη για την αποτροπή ενός νέου πανδημικού κύματος!

«Αυτή τη στιγμή η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ» είπε ο Μπουρλά.

Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές δουλεύουν πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού, πρόσθεσε ο επιχειρηματίας, σημειώνοντας πως «η παραλλαγή Ομικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη».

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Ομικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον έναν χρόνο» κατέληξε. Σύμφωνα με το NBC News, ο φαρμακευτικός κολοσσός θα παρουσιάσει σύντομα στοιχεία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά με το τέταρτο εμβόλιο.

«Νομίζω ότι πρόκειται να υποβάλουμε στον FDA μια σημαντική πρόοδο δεδομένων σχετικά με την ανάγκη για μια τέταρτη δόση και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, φυσικά, και στη συνέχεια και το CDC» είχε δηλώσει ο Μπουρλά στο CNBC το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής. Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα η τέταρτη δόση του εμβολίου στη χώρα μας αφορά μόνο τους ανασοκατασταλμένους. Μετά τη «σύσταση Μπουρλά», όμως, η επιβολή της τέταρτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό είναι θέμα χρόνου…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...