Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ίσως τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass

«Ελεύθεροι» το Πάσχα

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και θέλοντας να έχει μια «καθαρή» τουριστική περίοδο, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να άρει και τους τελευταίους περιορισμούς που έχουν διατηρηθεί κατά του κορονοϊού.

Την ώρα που η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως έχει ήδη δρομολογήσει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και, κατ’ επέκταση, το «άνοιγμα» της εστίασης και για τους ανεμβολίαστους.

Η επιβεβαίωση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, δηλαδή από το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος έδωσε το στίγμα των προθέσεων κυβέρνησης και επιστημόνων για το επόμενο στάδιο της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα το Πάσχα, σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα. «Θα συμβεί στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass» είπε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι «ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green Pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Απαξ και δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του» επεσήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Βέβαια, προέβλεψε πως το ερχόμενο φθινόπωρο θα υπάρξει νέο κύμα πίεσης προς τα νοσοκομεία. «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει πως το Green Pass μπορεί να επανέλθει τότε και, εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο για αυτόν τον λόγο, θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

Αν όλα τα παραπάνω επαληθευτούν, η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα: Πώς θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο πως, ενώ αίρονται οι διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι λογικό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να παραμένουν σε αναστολή και να κινδυνεύουν με απόλυση;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...