Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε την οικογένεια του 11χρονου Μάριου

490.000 ευρώ για τον Μάριο

Νέο ηχηρό «χαστούκι» για το Ελληνικό Δημόσιο αποτέλεσε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που δικαιώνει και σε δεύτερο βαθμό την οικογένεια του μικρού Μάριου Σουλούκου, που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του στο Μενίδι τον Ιούνιο του 2017.

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με την απόφασή του απέρριψε ομόφωνα την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, διατηρώντας την αρχική αποζημίωση των 490.000 ευρώ για την οικογένεια του μικρού Μάριου, την οποία είχε ήδη επιδικάσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται σαφής αναφορά στις ευθύνες της Αστυνομίας και κατά συνέπεια του κράτους, που δεν έχει λάβει τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα για την καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή, που χαρακτηρίζεται πλέον από τους αδέσποτους πυροβολισμούς.

«Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ένδικο τραγικό συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή αυξημένης επικινδυνότητας, γεγονός που δεν αμφισβητείται από το εκκαλούν, αφού γειτνιάζει με τις δύο χαρτογραφημένες ως πλέον επικίνδυνες περιοχές του Δήμου Αχαρνών, η εγκληματικότητα των οποίων μάλιστα εκφεύγει των ορίων τους, κρίνει ότι το εναγόμενο (σ.σ.: κράτος) παρέλειψε να λάβει, διά των αστυνομικών οργάνων του, τα προσήκοντα αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της περιοχής όπου βρισκόταν το σχολικό συγκρότημα.

Ειδικότερα, τα αστυνομικά όργανα παρέλειψαν ή, σε κάθε περίπτωση, δεν εφήρμοσαν ορθά και αποτελεσματικά τα προληπτικά μέτρα για τον έλεγχο της εγκληματικότητας της περιοχής, που είχαν εκπονηθεί με τους ανωτέρω επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, με σκοπό να αποθαρρύνουν την εκδήλωση εγκληματικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων και την παράνομη και άσκοπη χρήση όπλων» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η απόφαση εκδόθηκε και επιδόθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο στα τέλη Φεβρουαρίου, και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους έχει τη δυνατότητα εντός 60 ημερών να ασκήσει αναίρεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στον AΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η αντιδικία του Ελληνικού Δημοσίου με την οικογένεια του παιδιού και ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι έως τώρα δικαστικές αποφάσεις και να αποζημιωθεί η οικογένεια.

Πάντως, οι γονείς του παιδιού δηλώνουν μερικώς ικανοποιημένοι από την απόφαση, αφού η χρηματική αποζημίωση δεν μπορεί να φέρει πίσω στη ζωή το παιδί τους. «Το Διοικητικό Εφετείο μάς δικαίωσε, αναγνώρισε την ευθύνη του Δημοσίου και την εγκατάλειψη του δήμου μας. Το Ελληνικό Δημόσιο δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε εμάς. Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ μας. Ασκούν έφεση. Συνεχίζουν να μας πολεμούν. Εχουμε δύο καταδικαστικές αποφάσεις. Οι σφαίρες συνεχίζουν να πέφτουν στην αυλή μας. Ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση και γενικότερα να ασχοληθούν με τον δήμο μας» ξέσπασε η μητέρα του 11χρονου αγοριού που έφυγε βίαια από τη ζωή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...