Λαμόγιο Greek lover… Το έπαιζε στρατιωτικός των ΗΠΑ ή υπάλληλος του ΟΗΕ

«Καζανόβας» πούλαγε έρωτα μέσω facebook για να αδειάζει τους λογαριασμούς των «τσιμπημένων» θυμάτων

Τη ζωή χαρισάμενη που περνούσε ο απατεώνας του Tinder Σιμόν Λεβιέβ, ο οποίος εξαπατούσε γυναίκες παριστάνοντας τον δισεκατομμυριούχο στη δημοφιλή πλατφόρμα γνωριμιών, φαίνεται πως ζήλεψε ένας Έλληνας «Καζανόβας», ο οποίος απέσπασε συνολικά 170.000 ευρώ (!) από ανυποψίαστες Ελληνίδες που έπιασε στα ερωτικά δίχτυα του και τις έπεισε να «φουσκώσουν» τον τραπεζικό λογαριασμό του.

O απατεώνας του facebook, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, είχε φτιάξει ψεύτικο προφίλ στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, για να προσεγγίζει τα υποψήφια θύματα και να τους τάζει έρωτα. Σε αυτό συστηνόταν άλλοτε ως στρατιωτικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και άλλοτε ως υπάλληλος του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι δήθεν υπηρετεί σε χώρες της Ασίας, όπως το Αφγανιστάν και η Συρία.

Ο ερωτύλος απατεώνας προσέγγιζε γυναίκες οι οποίες αναζητούσαν έναν στοργικό σύντροφο και άρχιζε επικοινωνία μαζί τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και ενίοτε τηλεφωνικά. Τις ατελείωτες ώρες που συνομιλούσε με τις ανυποψίαστες γυναίκες απευθυνόταν σε αυτές με γλυκά και τρυφερά λόγια, εκφράζοντας τα δήθεν ερωτικά αισθήματά του. Όμως, στην πραγματικότητα δεν επιδίωκε τίποτε άλλο από το να τις ξαφρίσει!

Αυτό το επιτύγχανε πείθοντάς τις με διάφορα τεχνάσματα να καταθέσουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού ή σε εταιρίες μεταφοράς χρημάτων. Ανάμεσα σε όσα τους έλεγε ήταν ότι θα έστελνε δέμα που δήθεν περιείχε χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα και θα έπρεπε να καταβληθούν χρήματα για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού ή ότι δήθεν είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να του καταβάλουν χρήματα ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Άλλες φορές, πάλι, έλεγε στις εύπιστες γυναίκες που γνώριζε μέσω facebook ότι θα έπαιρνε σύνταξη και θα ερχόταν να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ζητώντας τους να αιτηθούν ως σύζυγοί του άδεια από τον ΟΗΕ, καταβάλλοντας προηγουμένως κάποια χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί του Tμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνίασαν οκτώ περιπτώσεις απάτης, γνωστές ως «love scamming» ή «romance scamming», που τελέστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Σερρών, Ημαθίας, Αχαΐας, Πέλλας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, με συνολική λεία σχεδόν 170.000 ευρώ. Παράλληλα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία πέντε συνεργών του απατεώνα του facebook. Πρόκειται για δύο Ελληνίδες, ηλικίας 67 και 48 χρόνων, δύο Νιγηριανούς, 41 και 44 χρόνων, και έναν Τούρκο υπήκοο, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν εν μέρει. Οπως προέκυψε, όλοι τους φέρεται ότι είναι δικαιούχοι των λογαριασμών στους οποίους κατατέθηκαν τμηματικά τα χρήματα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του… ερωτιάρη απατεώνα και άγνωστων συνεργών του όσο και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες απάτες.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Θανάσης Ζεκεντές: O δήμαρχος Λοκρών που τιμά την Αλίκη εκπέμπει SOS για το αύριο της ελληνικής υπαίθρου

«Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει ζωτικά και υπαρξιακά προβλήματα. Εχουν...

«Θα βγει έξω και θα ξανασκοτώσει»

Ανατροπή στη δίκη των Σπετσών! Τα ισόβια στον δράστη...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις «βόμβα» της Espresso για το ξενοδοχείο «φάντασμα» στην Αλθέα!

Τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ της «Espresso» για το ξενοδοχείο-φάντασμα στην...