Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η ώρα της αλήθειας – Την Πέμπτη αναμένεται το πόρισμα των τοξικολογικών

Θα δείξουν από τι «χάθηκε» η Τζωρτζίνα

Η κλεψύδρα κοντεύει να στερέψει και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να δοθούν απαντήσεις στην αινιγματική υπόθεση των τριών θανάτων της Πάτρας, που θα ξεκαθαρίσουν εάν τα παιδιά «έφυγαν» από μια αδιανόητη παθολογική αιτία, η οποία χτύπησε και τα τρία, ή εάν κάποιο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής τους.

kkkd

Την Πέμπτη, όπως συγκλίνουν οι περισσότερες πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που κατέληξε τον περασμένο Ιανουάριο στο Νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο οι ειδικοί έχουν εστιάσει με μεγάλη προσήλωση στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της. daskalaki tzortzinaΗ μικρή Τζωρτζίνα είχε υποστεί πέρυσι τον Απρίλιο ανακοπή, που της προκάλεσε τετραπληγία, και ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή ως τον θάνατό της, τον περασμένο Ιανουάριο.

Πολλές από τις ουσίες που βρέθηκαν συνδυάζονται με τη φαρμακευτική αγωγή που είχε χορηγηθεί στο παιδί, ωστόσο μία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών και θεωρείται κομβικής σημασίας για τη λύση του «γόρδιου δεσμού», αν και από την ιατροδικαστική υπηρεσία δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό και τηρείται σιγή ιχθύος.patra 1

Η ουσία ερευνάται με το βασικό ερώτημα εάν δικαιολογείται στον οργανισμό του παιδιού από τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούσαν οι γιατροί στα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί και αν η δοσολογία ήταν η προβλεπόμενη. Επίσης, ερευνάται εάν αυτή η ουσία -που πωλείται και στα φαρμακεία- ευθύνεται για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε ήπαρ και πνεύμονα.

Έτσι, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας θεωρούνται το μέσο που ανοίγει διάδρομο σε αυτό το σκοτεινό θρίλερ και έχουν σταλεί για περαιτέρω έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο φαρμακολογίας.patras nekra paidia

Ο λόγος για την αποστολή των τοξικολογικών είναι «γιατί το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτού του τύπου τις αναλύσεις. (…) Eνα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Χρύσα Σαρδέλη, η οποία ανέφερε:

«Ο χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα έως έναν μήνα. Εξαρτάται τι ψάχνουμε… Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που έχει συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί».tzortzina patra 0

Για τα άλλα δύο παιδιά, την Iριδα και τη Μαλένα, ερευνώνται τα κοινά στοιχεία που ίσως συνδέουν τους θανάτους τους, με κυρίαρχο το σενάριο της ασφυξίας. Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου είπε ότι υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τις νοσηλείες των παιδιών και μίλησε για μεγάλα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις.oikogenia sthn patra

«Κανένα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας δεν σημειώθηκε παρουσία γιατρού ή παρουσία καταγραφικού συστήματος. Επιπλέον, δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα σε καμία από τις νοσηλείες του παιδιού».

Η κυρία Μαστοράκου αποκάλυψε επίσης πως η 33χρονη μητέρα ήρθε σε επικοινωνία μαζί της για να της ζητήσει εξηγήσεις και να της κάνει παρατήρηση: «Μου έλεγε ότι δεν ήμουν θεράπων γιατρός και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να μιλάω για την υπόθεση. Προσπάθησα να της εξηγήσω πως η δική μου παρέμβαση έγινε για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το ΕΣΥ, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι με κατάλαβε. Εκείνη πιστεύει ότι τα παιδιά της «έφυγαν» από ένα σπάνιο νόσημα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...