Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείχνετε περισσότερο από όσο πρέπει ότι σας ενοχλεί...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Τα μυστικά των τάφων βγαίνουν στο φως και «καίνε» πρόσωπα

Οι αναζητήσεις της μάνας στο διαδίκτυο για την κεταμίνη

Σε θρίλερ με πολλά επεισόδια και κυρίως αναπάντεχες ανατροπές εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, με την Εισαγγελία της Πάτρας να διατάζει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στη μοναχική και κατάκοιτη γυναίκα.

Διαβάστε επίσης: Διετάχθη προκαταρκτική έρευνα – Να εξεταστούν οι ιατρικοί φάκελοι των άλλο δύο νεκρών παιδιών

σελ 8 φ1 koritsakia patra

Για την ώρα, το μεγάλο μυστικό με το τι συνέβη, πώς πέθανε, από τι και αν αποτεφρώθηκε ή τάφηκε, κρύβεται στον παραμελημένο τάφο του Α’ Νεκροταφείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει άτομο του ευρύτερου περιβάλλοντός της, η ηλικιωμένη είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της μετά τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης: Δόθηκε εντολή εκταφής της σπιτονοικοκυράς της Πισπιρίγκου – Εξαφανίστηκε η φωτογραφία άντρα από τον τάφο

«Φοβόταν για την ίδια, μήπως της κάνουν κάτι, μήπως την πειράξουν σε θέμα υγείας, ακόμα και σε θάνατο» δήλωσε για την 69χρονη που, κατά διαβολική σύμπτωση, κατέληξε Σαββατοκύριακο, όπως και τα τρία παιδιά! Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης σε δηλώσεις του εξήγησε ότι η ηλικιωμένη απεβίωσε εν μέσω νοσηλείας σε σοβαρή κατάσταση και εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου από παθήσεις γυναικολογικών οργάνων. «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει γίνει και κάτι άλλο, να υπάρχει και ένας έτερος εξωγενής παράγοντας» συμπλήρωσε.patra pispirigkou 2

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων διευκρίνισε ότι, αν υπάρχει τάφος και το μνήμα περιέχει και τη σορό της γυναίκας, οι ιατροδικαστές έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν δηλητήρια και άλλες τοξικές ουσίες.

«Έπειτα από ενάμιση και πλέον χρόνο δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε τις απαντήσεις που θα δίναμε στη νεκροψία – νεκροτομή ενός ανθρώπου που πέθανε πρόσφατα, αλλά θα υπάρχουν ευρήματα αν πρόκειται για δηλητηρίαση» ξεκαθάρισε.

Φ5 4

Ωστόσο, τα «θολά» σημεία στην υπόθεση θανάτου της 69χρονης δεν σταματούν εδώ, καθώς ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας Πατρών Χρήστος Ρουγκάλας ισχυρίστηκε ότι το μνήμα στο οποίο φέρεται ότι έχει ταφεί η γυναίκα νοικιάστηκε και πληρώθηκε για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και, ενώ στον τάφο όπου αναγράφεται το όνομά της έχει τοποθετηθεί η φωτογραφία ενός άγνωστου άνδρα!patra nekra paidia mitera

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει νοσηλεία, ούτε θεραπευτική αγωγή σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, όπως επίσης και καμία σχετική αναφορά πως η γυναίκα είχε καρκίνο και πέθανε εξαιτίας του.

Διαβάστε επίσης: Δείτε τι συνδέει τη βιτριολίστρια με τη Ρούλα Πισπιρίγκου;

«Δεν έπαιρνε ούτε ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο» πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα πως η πληροφορία ότι η γυναίκα αποτεφρώθηκε επειδή ήταν άθεη δεν ισχύει, καθώς στην Πάτρα δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί τη συγκεκριμένη πράξη.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 69χρονης, τους οποίους χειριζόταν ο Μάνος Δασκαλάκης. Σύμφωνα με όσα έχουν ως τώρα γίνει γνωστά, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε παραχωρήσει το σπίτι της στην οδό Μπιζανίου στην οικογένεια Δασκαλάκη με αντάλλαγμα να τη φροντίζουν.patra pispi

Ο 30χρονος σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται ότι έκανε διαρκώς πρόβες με την κιθάρα του στον πρώτο όροφο, ο οποίος επίσης του είχε παραχωρηθεί από τη γυναίκα που έμενε στον δεύτερο. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η 69χρονη άρχισε να ενοχλείται από τη συμπεριφορά του αυτή και ζήτησε ενοίκιο 200 ευρώ.

Τότε ήταν που, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν οι προστριβές, αλλά ο Μάνος εξακολουθούσε να χειρίζεται τα οικονομικά της, αφού ήταν κατάκοιτη.

Η υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία, όπως, για παράδειγμα, εάν είχε και εάν πούλησε η 69χρονη ακίνητη περιουσία, τι ακριβώς έχει συμβεί με την ταφή της, καθώς προ ημερών αυτό που όλοι γνώριζαν είναι ότι η γυναίκα ως άθεη είχε αποτεφρωθεί, αλλά και το γεγονός ότι το ζεύγος Δασκαλάκη δεν είχε ενημερώσει κανέναν συγγενή της γυναίκας για τον θάνατό της. Τα παραπάνω και πολλά άλλα ερωτήματα δεν αποκλείεται, στο πλαίσιο της έρευνας, να οδηγήσουν σε εκταφή της σορού που βρίσκεται στο μνήμα για να υπάρξουν απαντήσεις.f2 19

Διαβάστε επίσης: Η Ελένη Μενεγάκη για τις εξελίξεις της υπόθεσης της Πάτρας: «Μαυρίζουμε σαν άνθρωποι»

Το θαμμένο & «ένοχο» tablet

Το tablet της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο ετάφη μαζί με το άτυχο κοριτσάκι, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου είχε εισαχθεί για νοσηλεία, ίσως δώσει απαντήσεις στην έρευνα των Αρχών, που προσπαθούν να αποδείξουν πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου οργάνωσε και διέπραξε τη δολοφονία της κόρης της. Τη μακάβρια αποκάλυψη επιβεβαίωσε το γραφείο τελετών που έκανε την κηδεία της Τζωρτζίνας.

Διαβάστε επίσης: Οι αποδοκιμασίες του κόσμου στην Πισπιρίγκου έξω από την Ευελπίδων: «Βρωμιάρα, φόνισσα, ψόφα»

Όπως έχει καταθέσει ο εργολάβος του γραφείου, την ημέρα της κηδείας τον προσέγγισε η Ρούλα Πισπιρίγκου και του ζήτησε προσωπικά, την ώρα που τοποθετούσαν το λευκό φέρετρο της 9χρονης στον τάφο, να αφήσει τη συσκευή tablet, με πρόσχημα πως η Τζωρτζίνα «έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε».patra 2

Η απαίτησή της δεν του είχε προκαλέσει υποψίες, καθώς συχνά συγγενείς επιλέγουν να τοποθετούν μαζί με τους εκλιπόντες αγαπημένα τους αντικείμενα. Ωστόσο η πληροφορία περιήλθε σε γνώση των ερευνητών της Ασφάλειας και, με δεδομένο ότι με εισαγγελική παραγγελία όλα τα ηλεκτρονικά μέσα στα οποία είχε πρόσβαση η Ρούλα Πισπιρίγκου εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, διερευνάται το ενδεχόμενο να ζητηθεί εντολή εκταφής.tzortina

Ο σκοπός είναι να ανασυρθεί το tablet και να ερευνηθεί αν κρύβει διαδικτυακές αναζητήσεις για την ουσία κεταμίνη, η οποία χορηγήθηκε στην 9χρονη με θανατηφόρα κατάληξη. Αν εντοπιστούν οι «ηλεκτρονικές διαδρομές» της κεταμίνης, θα είναι αδιάσειστο στοιχείο ενοχής για την 33χρονη.

Εξάλλου, αν γίνει εκταφή, οι Αρχές θα μπορούσαν να λάβουν δείγματα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας, καθώς οι τρίχες είναι το μόνο βιολογικό υλικό που έχει την ιδιότητα να διατηρεί σε βάθος χρόνου «μνήμη» και, ακόμη και δύο ή τρεις μήνες αργότερα, να δίνει ενδείξεις αν υπήρξε χρήση ουσιών. Βέβαια, έχει ήδη αποδειχτεί ότι υπήρξε χρήση κεταμίνης, οπότε οι ιατροδικαστές θεωρούν περιττή τη λήψη δείγματος από τα μαλλιά του αδικοχαμένου κοριτσιού.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...