Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Το σόου της Ρούλας Πισπιρίγκου: Ψυχρή και ατάραχη την παρουσιάζουν οι γιατροί

Ενώ προσπαθούσαν να σώσουν την Τζωρτζίνα, εκείνη τούς έλεγε να... σταματήσουν

Βαρύτατα εκτεθειμένη αφήνουν την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών, που υποστηρίζουν ότι, την ώρα που η κορούλα της Τζωρτζίνα πέθαινε, εκείνη παρακολουθούσε ψυχρή και ατάραχη τη μάχη που έδιναν για να κάνουν ανάνηψη, συστήνοντάς τους μάλιστα να… σταματήσουν την προσπάθεια, λες και έδινε παράσταση!

patra 1

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του και ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: “Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί”. Ποια μάνα λέει κάτι τέτοιο; Ποια μάνα δεν ελπίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο; Ποια μάνα δεν θα ήταν σοκαρισμένη και αλλόφρων;» διερωτήθηκε ένας από τους γιατρούς.patra nekra paidia 3

Εκείνο που τους προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι η 33χρονη δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα και ενημέρωσε τους γιατρούς στο τέλος του επεισοδίου, παρά το γεγονός ότι ο θάλαμος όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα ήταν πολύ κοντά στο γραφείο των γιατρών.

Την ίδια ώρα, όπως κατέθεσε στους άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μια άλλη γιατρός από το Νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα, τα επιληπτικά επεισόδια δεν ταίριαζαν με την κλινική της εικόνα και γι’ αυτό έδωσε εντολή η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες, και όχι από τη μητέρα.

σελ 8 φ1 koritsakia patra

«Η εισαγωγή της, όπως θυμάμαι, είχε γίνει Τετάρτη, μετά τη μεταφορά της από νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να προβεί σε έναν πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Το παιδί είχε έρθει με διακοπή σίτισης από γαστροστομία, λόγω των περιστατικών που είχε.

Την Πέμπτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία του πατέρα της. Εντατικολόγοι έκριναν πως δεν έχρηζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, η καρδιά της λειτουργούσε πάρα πολύ καλά, παρά το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της» ανέφερε, τονίζοντας ότι νευρολογικά δεν είχε δείγματα επιληπτικών κρίσεων.

patra nekra paidia papaspigou

«Ζήτησα να συνεχιστεί η σίτισή της με γαστροστομία. Την Παρασκευή, ενώ συνοδός της ήταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου και αφού είχε ξεκινήσει η σίτισή της, το παιδί παρουσίασε τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης. Στο ένα ήταν παρούσα νευρολόγος, η οποία δεν είχε εικόνα χαρακτηριστικών ενός επιληπτικού επεισοδίου.

tzortina

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την καταγραφή μηχανήματος που έγινε αργότερα, στο οποίο δεν υπήρχαν ενδείξεις επιληπτικού επεισοδίου. Ζήτησα εκ νέου τη διακοπή σίτισης. Μου φάνηκαν περίεργα αυτά που συνέβαιναν και έδωσα εντολή, για να μη γίνουν λάθη, η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες, και όχι από τη μητέρα» συμπλήρωσε η γιατρός.

Το ίδιο ανέκφραστο και ψυχρό ύφος είχε, σύμφωνα με τους γιατρούς, η Ρούλα Πισπιρίγκου και τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι τελικά το παιδί της έφυγε από τη ζωή.

Όπως ανέφερε ένας από τους γιατρούς, που βρισκόταν μπροστά τη στιγμή του θανάτου, η εικόνα της δεν θύμιζε σε τίποτα μια μάνα που χάνει το παιδί της και, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή!

«Μάλιστα, μας έδινε το τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε, γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την Αστυνομία» κατέληξε ο γιατρός.

Στο φως της δημοσιότητας βίντεο-σοκ, με την 9χρονη να κλείνει τη μύτη της μικρότερης αδελφούλας της!Ερωτήματα για το πού είχε δει αυτή την κίνηση

Η τροπή που έχει λάβει η συνταρακτική υπόθεση έχει ανοίξει νέο κύκλο ερευνών, με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να έχει βάλει στο επίκεντρο το ερώτημα «πώς πέθαναν η Μαλένα και η Ιριδα», προσπαθώντας να διαπιστώσουν τι συνέβη με τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, αλλά και ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια που εφάρμοσαν και για την Τζωρτζίνα. Ηδη έχουν φτιάξει κατάλογο με τις καταθέσεις που πρέπει να λάβουν, μεταξύ άλλων από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα τους ρωτήσουν για το ιατρικό ιστορικό των δύο παιδιών, για το πώς μπήκαν στο νοσοκομείο και τι συνέβη εκεί, αλλά θα επιμείνουν πολύ στη στάση και τη συμπεριφορά της μητέρας τους.

f3 12

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι στη Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την Τζωρτζίνα, οι αστυνομικοί έχουν «λυμένα» χέρια και μπορούν να κινηθούν διαφορετικά σε σχέση με πριν. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία που δεν είχαν στην έρευνα της 9χρονης, να ανοίξουν το κινητό, να ψάξουν τα social media της 33χρονης, αναρτήσεις που έχουν διαγραφεί, τηλέφωνα που έχουν γίνει, καθώς και άλλες επικοινωνίες που είχε.

Πιθανότατα θα υπάρξει ενιαίος χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου των τριών κοριτσιών, δηλαδή οι δικογραφίες θα συνενωθούν. Ετσι, οι φάκελοι για τους αιφνίδιους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας, οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών, θα σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μόλις στις δικογραφίες ενταχθούν τα νεότερα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο παιδιών. Παράλληλα, θα ζητηθεί από την ανακρίτρια το πράσινο φως για να ξεκινήσει και νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα που είχαν κρατήσει από τα άλλα δύο παιδιά. Τον Απρίλιο του 2019, οπότε έφυγε από τη ζωή η Μαλένα, ο θάνατός της αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια, γεγονός που δεν ήταν σύμφωνο με την κλινική της εικόνα, γι’ αυτό και η περίπτωσή της επανεξετάζεται. Μάλιστα, είχαν εντοπιστεί γρατσουνιές στη μύτη της, ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις της προέκυψε έντονο πνευμονικό οίδημα.

Σε ό,τι αφορά την ιατροδικαστική έκθεση για την Ιριδα, εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα της, που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα, υπάρχει και ένα εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος. Παράλληλα, ελέγχεται και ένα πανάκι με δύο τρεις σταγόνες αίμα που είχε εντοπιστεί στην κούνια του βρέφους, καθώς μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του.

ceisydoecs6206cbfb7eb04

Αναφορά στον θάνατο της Ιριδας έκανε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων: «Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου».

Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο, στο οποίο απεικονίζονται η Τζωρτζίνα και η Ιριδα, με την πρώτη να κλείνει τη μύτη της αδελφούλας της.patra pispirigkou

«Δύσκολα θα κάνει ένα παιδάκι αυτή την κίνηση αν δεν την έχει δει κάπου» σχολίασε ο απόστρατος ταξίαρχος της Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος και πρόσθεσε: «Τα πανάκι έκλεισε το στόμα και το χέρι έκλεισε τη μύτη».

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...