Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Προστάτεψε την ιδιωτικότητά σου με VPN

Ο υπολογιστής και το κινητό είναι πλέον βασικά εργαλεία στις καθημερινές μας εργασίες. Είτε για επαγγελματικούς λόγους, meetings, επικοινωνία με τους συνεργάτες, κλπ, είτε απλά για να επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους φίλους μας, μέσω των social media ή ακόμη για παρέα παρακολουθώντας μια ταινία στις δημοφιλείς πλατφόρμες που παρέχουν αυτού του είδους υπηρεσίες.

H ανέμελη χρήση του διαδικτύου κρύβει δυστυχώς πολλούς κινδύνους όπου τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνουμε. Και ως συνήθως όταν αυτό συμβεί ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι σε αρκετές περιπτώσεις και ανεπανόρθωτη.

Οι επιθέσεις από χάκερς σε επαγγελματικά αλλά και οικιακά δίκτυα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια με την ζημιά που έχει προκληθεί, να είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Όταν καταφέρνουν  να μπουν στο δίκτυο του «θύματος» μπορούν να υποκλέψουν πληροφορίες από το πιο απλό όπως η πλοήγηση σελίδων έως βέβαια τραπεζικοί λογαριασμοί, κωδικούς πρόσβασης και σύνδεσης και πολλά ακόμα ευαίσθητα δεδομένα

Τις περισσότερες φορές το θύμα δεν το αντιλαμβάνεται αμέσως, αλλά δυστυχώς όταν καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι ήδη αργά.

Τί είναι όμως το VPN;

Το VPN είναι ένα εργαλείο – εφαρμογή ασφάλειας που προστατεύει το απόρρητο της διαδικτυακής σας σύνδεσης. Διαφορετικά μπορεί εύκολα να παρακολουθείται και να προβάλλεται από τρίτα άτομα τα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησης, τα ληφθέντα αρχεία, τις πληροφορίες των τραπεζικών συναλλαγών στο διαδίκτυο και τους κωδικούς πρόσβασης.

2 2

Αντιθέτως όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, όλη η δραστηριότητα στο διαδίκτυο είναι κρυπτογραφημένη, ενώ παράλληλα η διεύθυνση της  IP σας δεν εμφανίζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει κανείς άλλος τις δραστηριότητες σας.

Πολλές χώρες στον κόσμο χρησιμοποιούν ακόμη την λογοκρισία σε πολλά δημοσιεύματα, τα οποία είναι αντίθετα ή ασκούν κριτική στις πολιτικές τους. Αν επισκεφθεί κανείς μία χώρα που ασκεί τέτοιου είδους πολιτικές, είναι αδύνατο να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με το VPN δίνεται η δυνατότητα να παρακάμψει κανείς αυτούς τους περιορισμούς και να μπορεί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ελεύθερα, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί τα δεδομένα του ασφαλή από αδιάκριτα βλέμματα.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του VPN, είναι ότι πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες  έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς και δεν μπορεί να δει κανείς βίντεο, ταινίες, streaming video κλπ (π.χ. Youtube, Netflix, Vimeo) από άλλες χώρες. Αυτό το πρόβλημα με το VPN λύνεται και μπορεί κανείς να απολαύσει πολλές περισσότερες υπηρεσίες, ταινίες κλπ σε σχέση με μία απλή σύνδεση.

Ειδικά οι gamers είναι ιδιαίτερα επωφελημένοι από την χρήση VPN!!

Υπάρχουν εκατοντάδες δημοφιλή online παιχνίδια, αλλά δεν είναι προσβάσιμα από την Ελλάδα. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν πολλοί gamers σε όλο τον κόσμο. Να θέλουν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι και να μην μπορούν. Με ένα VPN, εύκολα μπορείς να αλλάξεις την τοποθεσία και χώρας σου και να παίξεις σε όποιο παιχνίδι θέλεις οπουδήποτε στον κόσμο!

Το τελικό συμπέρασμα μας είναι, ότι με τη χρήση ενός VPN έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο και μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερες υπηρεσίες!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
  • VPN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...