Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σοκ από το αμερικανικό Πεντάγωνο – 4.590 κοινωνίες από άλιεν

«Βάβελ» εξωγήινων

Η αλήθεια για τους εξωγήινους, που σύμφωνα με τον Φοξ Μόλντερ των τηλεοπτικών «X-Files» «βρίσκεται εκεί έξω», είναι πολύ πιο συγκλονιστική από ό,τι θα φανταζόταν και ο πιο αισιόδοξος «κυνηγός UFO», όπως τουλάχιστον προκύπτει από τους πραγματικούς «X-Files» των ΗΠΑ.

Απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου, που δημοσιεύτηκαν από βρετανική εφημερίδα, εκτιμούν ότι υπάρχουν «4.590 εξωγήινες κοινωνίες» σε ολόκληρο το σύμπαν και μάλιστα υπολογίζουν πόσο απέχει από τη Γη η πιο κοντινή.

Πρόκειται για την αναφορά με τίτλο «Μια εισαγωγή στην εξίσωση του Ντρέικ», η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», είναι μία από τις 52 αναφορές συνολικά 1.574 σελίδων για τα UFO, τις οποίες συνέταξε η αμερικανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) και παρέδωσε στο Πεντάγωνο ύστερα από αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η βρετανική εφημερίδα απέκτησε τα έγγραφα έπειτα από δικαστικό αγώνα τεσσάρων ετών σε αμερικανικό δικαστήριο, επικαλούμενη τον νόμο για την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση.

Στη συγκεκριμένη αναφορά επισημαίνεται ότι στόχος της είναι «να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί στο Διάστημα, πόσο μακριά από εμάς βρίσκονται και, αν είναι δυνατόν, πόσο πιο προηγμένοι μπορεί να είναι από εμάς».

Αποκαλύπτεται, δε, ότι οι Αμερικανοί έψαχναν τρόπους να επικοινωνήσουν με εξωγήινους πολιτισμούς, αλλά δεν τα κατάφεραν, διότι τα σήματα που έστελναν δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να φτάσουν μακριά. «Μέχρι το 2009 το μόνο γνωστό εργαλείο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους είναι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μπορεί να εκπέμψει ένας εξωγήινος πολιτισμός, τα οποία θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε» γράφει η αναφορά, αλλά προσθέτει ότι οι υπάρχουσες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν στην αμερικανική κυβέρνηση να ψάξει για εξωγήινους «πέρα από μερικά εκατοντάδες έτη φωτός».

Στη συνέχεια δηλώνεται κατηγορηματικά ότι τα τελευταία 50 χρόνια δεν βρέθηκε κανένας εξωγήινος πολιτισμός, διότι «πολύ απλά δεν φτάσαμε (ψάξαμε) αρκετά μακριά».

Οι ειδικοί που συνέταξαν το έγγραφο εξηγούν ότι η επικοινωνία με εξωγήινους «απαιτεί την κατασκευή πολύ πιο ισχυρών και ριζικά νέων ραδιοτηλεσκοπίων», αποκαλύπτοντας ότι η κατασκευή τους άρχισε ήδη το 2009-2010 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί το 2020.
Στη συνέχεια το έγγραφο επικεντρώνεται στο πόσο μακριά μας μπορεί να βρίσκεται ένας εξωγήινος πολιτισμός και πόσο θα χρειαζόμασταν να φτάσουμε σε αυτόν. Η αναφορά καταλήγει συνταρακτικά, καθώς εκτιμά ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν 4.590 εξωγήινες κοινωνίες στο Διάστημα.

Αναφέρει, δε, ότι «με βάση προηγμένους υπολογισμούς από το παρελθόν και το παρόν» η πιο κοντινή είναι πιθανό να βρίσκεται σε απόσταση μεταξύ 1.933 και 2.670 ετών φωτός από τον πλανήτη μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...