Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Τον «έφαγε» για μία θέση στο πάρκινγκ! 90χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα τον 52χρονο αγιογράφο γείτονά του

Καβγάδιζαν χρόνια για ασήμαντες αφορμές

Μία θέση πάρκινγκ στάθηκε η αφορμή για να εκτελέσει ένας 90χρονος τον 52χρονο αγιογράφο γείτονά του, πατέρα δύο παιδιών, έξω από τα σπίτια τους στην Τήνο.

Το αδιανόητο έγκλημα έγινε λίγο μετά τις 12.00 χθες το μεσημέρι, όταν το θύμα πάρκαρε το αυτοκίνητό του μπροστά από το σπίτι του ηλικιωμένου στη Χώρα του νησιού, στην περιοχή Μανέλα. Ο 90χρονος βγήκε από το σπίτι του κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα και προτού ο αγιογράφος προλάβει να αντιδράσει, έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζάμι του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν το όπλο που χρησιμοποίησε. Ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή. Σύμφωνα με γείτονές τους, οι δύο άντρες, που μένουν στο ίδιο κτίριο, καβγάδιζαν χρόνια για ασήμαντες αφορμές, όπως ήταν ο ηλιακός θερμοσίφωνας και τα καλώδια.

Ο 90χρονος μένει στο ισόγειο και ο άτυχος 52χρονος διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας στην Τήνο μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους στον πρώτο όροφο. Το πάρκινγκ μπροστά από το σπίτι τους είναι δημόσιο, αλλά ο ηλικιωμένος είχε άλλη άποψη… Μάλιστα, είχε προκαλέσει επεισόδια και κατά τη διάρκεια εργασιών στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι. Ο δράστης είχε υποβάλει μηνύσεις κατά του αγιογράφου, ότι του «δηλητηρίασε» το πηγάδι και για αυτοδικία επειδή είχε τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα, ενώ είχαν διαφορές ακόμα και για τον… ηλιακό θερμοσίφωνα. Ο 52χρονος αγιογράφος είχε κάνει μήνυση στον δράστη για απόπειρα σωματικών βλαβών, καθώς είχε προσπαθήσει να τον χτυπήσει με μαγκούρα, και ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί.

Σύμφωνα με γείτονες, ο 90χρονος δημιουργούσε πολλά προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Μάλιστα παραβρισκόταν σε δημοτικά συμβούλια της πόλης προκαλώντας εντάσεις και την παρέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνσή του. Κάτοικοι του νησιού ανέφεραν πως ο δράστης θεωρείται «γραφικός» και πως δεν έχει σώας τας φρένας. Ωστόσο, κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσει στο σημείο να σκοτώσει άνθρωπο… Αντίθετα, το θύμα ήταν ένας άνθρωπος ήσυχος από οικογένεια αγιογράφων. Σοκαρισμένη η σύζυγος του αγιογράφου Σπύρου Μεταξά έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού, περιγράφοντας τα περιστατικά λογομαχίας με τον ηλικιωμένο. Δεν περίμενε, όμως, πως θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας μέσα σε έναν χρόνο είχε χάσει τον πατέρα του και τον αδερφό του. Ο πατέρας του ήταν διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου. Οταν πέθανε, τη θέση του διευθυντή στη σχολή ανέλαβε ο αδερφός του, ο οποίος πέθανε ύστερα από λίγους μήνες από καρκίνο. Ο Σπύρος Μεταξάς είχε αναλάβει πρόσφατα τη διεύθυνση της οικογενειακής σχολής, μέχρι που δέχθηκε τα φονικά πυρά του ηλικιωμένου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...