Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Όλα από την αρχή για Ίριδα και Μαλένα – Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει σε ένα e-mail που εντοπίστηκε στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς «χτίζουν» από κοινού τα νέα πορίσματα για τους θανάτους των κοριτσιών

Νέες αναλυτικές και λεπτομερέστερες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 και της μόλις 7 μηνών Ιριδας τον Μάρτιο του 2021 έχουν ζητήσει οι εισαγγελικές Αρχές, με την προσδοκία να απαντηθούν τα πολλά ερωτήματα που σκιάζουν την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Τρία χρόνια από το θάνατο της Μαλένας η Πισπιρίγκου μίλησε μέσα από τις φυλακές

daskalaki 1

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών είχε ήδη συσταθεί μια άτυπη τριμελής ομάδα ιατροδικαστών που «σκανάριζαν» κάθε πτυχή του θανάτου της Μαλένας, ωστόσο το πόρισμά της δεν μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο αν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο ως εγκληματική ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήταν μόνη της, δεν είναι τόσο έξυπνη να κάνει τέτοιο έγκλημα»

Παράλληλα, καθώς δεν ήταν τυπικά ορισμένη από τις Αρχές, η επιτροπή που συμμετείχαν ο Νίκος Καρακούκης, ο Νίκος Καλογρηάς και η Χριστίνα Τσάκωνα είχε δυσκολία στην πρόσβαση ιατρικών δεδομένων και σε στοιχεία από τα νοσοκομεία. Επρόκειτο, δηλαδή, για μια ενδοϋπηρεσιακή έρευνα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, η οποία δεν θα οδηγούσε σε κάποιο επίσημο πόρισμα, τα όποια συμπεράσματά της θα ήταν άτυπα και, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να σταθούν στις δικαστικές αίθουσες.

patra s

Όμως, η Εισαγγελία Αθηνών «έλυσε» τα χέρια των ιατροδικαστών, ζητώντας επισήμως να συσταθεί επιστημονική επιτροπή που θα συντάξει νέες εκθέσεις και πορίσματα. Για τον λόγο αυτό, οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς «χτίζουν» από κοινού τα νέα πορίσματα, έχοντας πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία των προηγούμενων ιατροδικαστικών εκθέσεων και σε κάθε έγγραφο νοσοκομείου που θα χρειαστούν.

Διαβάστε επίσης: Η επικοινωνία της Πισπιρίγκου με τον Νίκο Πορτοκάλογλου – Τι του ζήτησε;

Χωρίς τίτλο 001

Στα χέρια των έμπειρων επιστημόνων θα φτάσουν οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών, αν χρειαστεί θα ζητηθούν εκ νέου διευρυμένες τοξικολογικές εξετάσεις από τα ιστολογικά δείγματα που θα έχουν στη διάθεσή τους και, μετά την προσμέτρηση όλων των δεδομένων, θα συντάξουν το πόρισμά τους που θα αποστείλουν στις δικαστικές Αρχές. Όμως, τα πορίσματα δεν αναμένεται να φτάσουν σύντομα στα χέρια των Αρχών. Ανεπίσημα, ο χρονικός ορίζοντας τοποθετείται για τον επόμενο μήνα, καθώς απαιτείται η συγκέντρωση πληθώρας εγγράφων που θα αποσταλούν υπηρεσιακώς.

daskalaki tzortzina

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε υπογράψει το πόρισμα για τον θάνατο της Ιριδας, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, κάτι που προφανώς θα καταθέσει και στις Αρχές.

Διαβάστε επίσης: «Αποσύρεται» ο Γρηγόρης Λέων από την υπόθεση της Πάτρας

«Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό. Οταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή δεν βάζω ποτέ διπλή αιτία» έχει δηλώσει σχετικάpatra tzortzina

Επίσης η κυρία Τσιόλα έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει επανεξέταση της σορού της Ιριδας, γιατί η έκθεση είναι πληρέστατη και δεν υπολείπεται σε κάτι. Ως αιτία θανάτου είχε καταγραφεί από την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου η αγενεσία φλεβοκόμβου. Όμως, η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομίας που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στις 22 Μαρτίου του 2021 είχε διαφορετικές επισημάνσεις.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η τραχεία ήταν ελεύθερη, χωρίς την παρουσία ξένου σώματος, ενώ στους πνεύμονες εντοπίστηκε εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Στην καρδιά δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις. Επίσης, οι εργαστηριακές εξετάσεις ήταν αρνητικές σε τοξικές ή άλλες ύποπτες ουσίες. Αυτά που ερευνώνται ιδιαίτερα πλέον είναι το έκζεμα που είχε εντοπιστεί γύρω από το στόμα του βρέφους, όπως και το δεύτερο εύρημα, που ήταν μια αμυχή εσωτερικά του στόματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει πλέον σε ένα e-mail που εντοπίστηκε στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας

25550999

Σε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο οποίος εντοπίστηκε στο τάμπλετ που ανασύρθηκε από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας το πρωί του περασμένου Σαββάτου, εστιάζουν πλέον την έρευνά τους οι ειδικοί επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να βρεθεί η «διαδρομή» της κεταμίνης που έφτασε στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου!

Οι διωκτικές Αρχές ελπίζουν ότι μέσω αυτού του λογαριασμού e-mail θα μπορούσε να ανακτηθεί κάποια ύποπτη συνομιλία ή ακόμα και η παραγγελία της επικίνδυνης ουσίας, που χορηγήθηκε σε μεγάλες ποσότητες στο άτυχο κοριτσάκι, επιφέροντάς του τον θάνατο. Την ίδια ώρα, πάντως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η 33χρονη «Μήδεια» της Πάτρας, που σόκαρε το πανελλήνιο, να προμηθεύτηκε χέρι με χέρι την κεταμίνη, καθώς ενδεχομένως γνώριζε ότι θα άφηνε ηλεκτρονικά ίχνη και δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές συνεχίζουν να κάνουν «φύλλο και φτερό» το αγαπημένο παιχνίδι της Τζωρτζίνας, προκειμένου να ανακαλύψουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις έρευνές τους.65196119 705478269908221 653330672512925696 n

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, εκτός από τη συγκεκριμένη διεύθυνση e-mail, το «ξεψάχνισμα» της ηλεκτρονικής συσκευής που ήταν τοποθετημένη μέσα στο φέρετρο της 9χρονης έφερε στο φως τρία βίντεο: ένα με την παιδική σειρά «Πέππα το γουρουνάκι», ένα με το γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ «Παρά πέντε» και ακόμα ένα με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή που, σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν ο αγαπημένος του κοριτσιού.

patra s

«Κάθε παιδί το θάψαμε με τα αγαπημένα του αντικείμενα. Στη Μαλένα ήταν ένα αρκουδάκι που το άφησε η Τζωρτζίνα όταν πήγαμε στο γραφείο τελετών, στην Ιριδα πάλι αρκουδάκι και στην Τζωρτζίνα το τάμπλετ. Επαιζε με αυτό και χαιρόταν, γελούσε. Παρακολουθούσε τον Σεφερλή και, παρά την εγκεφαλοπάθεια και τα προβλήματα υγείας, καταλάβαινε τα αστεία» είχε ισχυριστεί η 33χρονη στην ανακρίτρια.

patraΣχολιάζοντας μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού την είδηση για την ανάσυρση του τάμπλετ, η ίδια είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου της ότι «άδικα γίνεται η εκταφή της Τζωρτζίνας, δεν θα βρείτε τίποτα».

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...