Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση της Πάτρας: Ιατροδικαστές… «Συνένοχοι»

«Βολές» από την ογκολόγο της Μαλένας κατά της Χριστίνας Τσάκωνα για το πόρισμα που ανέφερε ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια

Εναντίον των συναδέλφων του που ασχολήθηκαν με την πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας ΔασκαλάκηΠισπιρίγκου στρέφεται ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος αφήνει αιχμές σε βάρος τους πως «δεν είχαν αθώα κίνητρα»! Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχαν διατυπώσει την άποψη πως δεν είναι διόλου τυχαίοι οι θάνατοι των τριών παιδιών, προτρέπει πλέον τις εισαγγελικές υπηρεσίες να ερευνήσουν τι κρύβεται πίσω από τη στάση των υπόλοιπων ιατροδικαστών.

Ως γνωστόν, τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας έκριναν ότι τα αίτια ήταν παθολογικά, ενώ τώρα, μετά την αποκάλυψη ότι η μητέρα των παιδιών κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη Τζωρτζίνα με κεταμίνη, γίνεται έρευνα από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν και οι θάνατοι των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Ο κ. Λέων καταγγέλλει πως κάποιοι προσπάθησαν να «σκεπάσουν» τα δραματικά γεγονότα στην Πάτρα, επισημαίνοντας πως η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου ανέδειξε με τη στάση και την επιμονή της τις αδυναμίες του κλάδου των ιατροδικαστών.

Παθογένειες

«Δυστυχώς, δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος, γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί, και αρχίζει να γίνεται περίεργη, η επιμονή στο λάθος. Αυτό ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα» παρατήρησε ο γνωστός ιατροδικαστής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Γρηγόρης Λέων έβαλε στο «κάδρο» της έρευνας τους συναδέλφους του, καταγγέλλοντας πως κρύβεται δόλος πίσω από τις κινήσεις και τις πρακτικές τους.

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ γι’ αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό» ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Λέων, συνάδελφοί του προσπάθησαν να καλύψουν γεγονότα, επειδή έχουν τις ειδικές γνώσεις για να το κάνουν.

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα» δήλωσε, αλλά απέφυγε να κατονομάσει τους ιατροδικαστές στους οποίους αναφέρεται.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον