Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

«Κλειδί» το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε μέσα στο στόμα της Ίριδας

Οι συμπτώσεις του χωρισμού Μάνου και Ρούλας με τον ξαφνικό χαμό του βρέφους

Το «κλειδί» που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά γύρω από τους αιφνίδιους θανάτους της τριάμισι ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ιριδας θεωρούν οι ειδικοί τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το άτυχο βρέφος τον Μάρτιο του 2021. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων χαρακτήρισε καθοριστικό τον θάνατο της άτυχης μικρούλας.

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου, που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος, και μιλούν ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ιριδας», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, προσθέτοντας ότι το έξι μηνών βρέφος θα οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάνος Δασκαλάκης «σήκωσε» από κάποιο ΑΤΜ τη σύνταξη της σπιτονοικοκυράς μετά τον θάνατό της

patra nekra paidia mitera

«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε τον δρόμο, αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Αρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων, και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα, θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης» είπε ο κ. Λέων.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η γειτόνισσα του ζεύγους Δασκαλάκη περιγράφοντας την ημέρα θανάτου του βρέφους

65196119 705478269908221 653330672512925696 n

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, όμως έγινε λανθασμένη εκτίμηση της αιτίας θανάτου. «Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα, δεν ψάχναμε κάτι καινούργιο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές, όσο και τα ευρήματα από τη νεκροτομή. Μία αστοχία, ίσως, ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε ο έμπειρος ιατροδικαστής.

Διαβάστε επίσης: Γρηγόρης Λέων: Με ένα συγκλονιστικό σκίτσο περιγράφει πώς πέθανε η Μαλένα

patra 2

Για το αν τίθεται θέμα εκταφής, ο κ. Λέων είπε ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιεί ένας ιατροδικαστής και η εκταφή σε έναν ασφυκτικό θάνατο έπειτα από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα. «Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις, αλλά, αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο, αυτό είναι αδύνατον» τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Τα «βέλη» Κατερινόπουλου κατά Δασκαλάκη: «Πώς τα βγάζανε πέρα; Δούλεψε 14 μήνες σε 5 χρόνια»

IMG 7488

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πανάκι με το αίμα της έξι μηνών Ιριδας, το οποίο έχει παραδοθεί στις Αρχές, βρέθηκε μέσα στο στόμα του βρέφους! «Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος, για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στη στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές» εξήγησε.

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019, σε ηλικία 3,5 ετών, και ο θάνατός της αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια, ενώ η μόλις έξι μηνών Ιριδα «έσβησε» τον Μάρτιο του 2021 μέσα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.pispirigkou

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε με όσα είπε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ένας φίλος του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος εξήγησε πώς συνέπεσε ο ξαφνικός θάνατος της Ιριδας με τον χωρισμό του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έκανε σχέση με άλλον άνδρα. «Ο άνθρωπος αυτός είναι της ηλικίας μας, εμφανίσιμος, καμία σχέση με ποδόσφαιρο. Είναι στην ευρύτερη παρέα, αλλά δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι δεν ήταν τύπου “σχέση”, αλλά κάτι πολύ σύντομο για ένα βράδυ, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου είχαν χωρίσει, δηλαδή την περίοδο πριν χαθεί η Ιριδα» είπε για το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.patra mitera pispirigkou

Ακόμη, αποκάλυψε πως το έξι μηνών βρέφος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, λίγο αφότου έφυγε ο πατέρας του από το σπίτι. «Ο Μάνος κατάλαβε κάτι γι’ αυτήν τη “σχέση”. Δεν μου είχε πει τι συγκεκριμένα, γιατί ίσως ντρεπόταν, την πίεσε και η Ρούλα το ομολόγησε. Ετσι, ο Μάνος έφυγε από το σπίτι και η Ρούλα τρελάθηκε. Εξαφανίστηκε, την ψάχνανε. Και μετά που τη βρήκαν, γύρισε σπίτι, ζήτησε την Ιριδα να της τη φέρουν εκείνο το βράδυ, που είχε τραβήξει το τελευταίο βίντεο με την μπέμπα και την ίδια μέρα το μωρό πέθανε» αποκάλυψε ο φίλος του Μάνου Δασκαλάκη.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...