Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων που έψαχνε η Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο

Οι δοσολογίες που μελετούσε η κατηγορουμένη για να είναι σίγουρη για τη δράση της κεταμίνης

Την εκτίμησή του ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έψαχνε στο διαδίκτυο για αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, που θα τη βοηθούσαν να υλοποιήσει το σατανικό σχέδιό της, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων!

patra pispirigkou 2 1

Στην ερώτηση τι μπορεί να αναζητούσε στο διαδίκτυο η 33χρονη «Μήδεια», ο έμπειρος ιατροδικαστής απάντησε ότι η κατηγορουμένη προσπαθούσε με «μισογνώσεις» να αντιληφθεί διάφορα πράγματα

patra pispirigkou malena

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική, γιατί είναι πέρα από το φυσιολογικό. Ίσως θα μπορούσε να βλέπει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή συνέργειες φαρμάκων, που ίσως θα βοηθούσαν στον στόχο της. Δεν ξέρω από την αρχή αν ο στόχος στο πρώτο παιδί, που έχουμε επιβεβαιωμένη χρήση κεταμίνης, ήταν να θανατωθεί ή να χρησιμοποιήσει ουσίες, ώστε να πετύχει με άλλον εξωγενή παράγοντα αυτό που είχε στο μυαλό της» τόνισε ο κ. Λέων. Αμέσως μετά επανέλαβε ότι ο θάνατος της 9χρονης επήλθε από τη χορήγηση κεταμίνης και τόνισε με νόημα ότι τα ευρήματα για τα άλλα δύο παιδιά μιλούν από μόνα τους:

patra 4 3

«Είτε με διαρροές είτε έμμεσα, ακόμα και οι πραγματογνώμονες που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες, για παράδειγμα στην Ιριδα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια» είπε ο γνωστός ιατροδικαστής, καταλήγοντας ότι οι πραγματογνωμοσύνες για τη Μαλένα και την Ιριδα θα καθυστερήσουν λίγο παραπάνω «γιατί οι πραγματογνώμονες θα ανατρέψουν τις αιτίες θανάτων και κάνουν όλες τις ενέργειες για να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα».

Πριν τη σύλληψη

Στο μεταξύ, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι λίγο πριν από σύλληψή της η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζήτησε στο διαδίκτυο τις φράσεις «κεταμίνη», «κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη» και «υδροχλωρική κεταμίνη». Για ποιον, όμως, λόγο η 33χρονη προσπαθούσε να μάθει για τη σχέση της φαινορβαρβιτάλης και της κεταμίνης, δεδομένου ότι στο νοσοκομείο το παιδί έπαιρνε και άλλα φάρμακα;

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τις τελευταίες δύο ημέρες της ζωής της η Τζωρτζίνα ελάμβανε το αντιεπιληπτικό φάρμακο φαινοβαρβιτάλη, που έχει την ιδιότητα να μειώνει τη δράση της θανατηφόρου κεταμίνης.

patra pispirigkoi

Όπως όλα δείχνουν, αυτό χαλούσε τα… σχέδια της μητέρας της, η οποία φέρεται ότι αναζητούσε τρόπους να την εξοντώσει!

«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται» εξήγησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού, για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Αρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη που θα δώσεις θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία» πρόσθεσε ο ίδιος. Επιβεβαίωσε, δε, ότι η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν υπερβολικά μεγάλη.

«Εγώ θεωρώ ότι δόθηκε για να είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αν φυσικά δόθηκε από την ίδια. Σε τέτοια δοσολογία, όμως, όπως προκύπτουν τα δεδομένα, δεν μπορεί να δόθηκε από κάποιον άλλον.patra 5

Δόθηκε για να προκαλέσει σίγουρα τον θάνατο» εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης. Υπενθυμίζεται ότι η νοσηλεύτρια που μπήκε τελευταία στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας είχε καταθέσει στις Αρχές τα εξής: «Ξαναμπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας περίπου στις 13.30 για να βγάλω τη φαινοβαρβιτάλη, η χορήγηση της οποίας είχε ολοκληρωθεί. Μετά τις 13.30 ξαναμπήκα στις 14.30 που έκανε το επεισόδιο».

Η Τζωρτζίνα «χάλασε» το πασχαλινό γλέντι της Ρούλας

Την ώρα που οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας με τους αιφνίδιους θανάτους των τριών αδελφών διαδέχονται η μία την άλλη, προκαλεί σοκ η αποκάλυψη ότι πέρυσι το Πάσχα η προφυλακισμένη -πλέον- Ρούλα Πισπιρίγκου το… γλεντούσε σαν να μην υπήρχε αύριο, αδιαφορώντας για τη γενναία μάχη που έδινε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο!

Μπορεί η 33χρονη «Μήδεια» να πέρασε το φετινό Πάσχα στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, όμως μαρτυρίες τη θέλουν ακριβώς έναν χρόνο πριν να διασκέδαζε με την ψυχή της, την ώρα μάλιστα που η 9χρονη κόρη της νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων, όπου είχε διακομισθεί με σπασμούς, και ενώ τα άλλα δύο παιδιά της είχαν φύγει από τη ζωή.

patra 7

«Πέρυσι το Πάσχα, η Ρούλα έκανε τρικούβερτο γλέντι, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο» ανέφερε η μάρτυρας η οποία έκανε τη συγκλονιστική αποκάλυψη. Η ίδια πρόσθεσε, μάλιστα, πως η διάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου άλλαξε όταν της τηλεφώνησαν ξαφνικά από το νοσοκομείο και της ζήτησαν να επιστρέψει. «Εκεί που χόρευε και ήταν πάνω στην τρελή χαρά, την πήραν τηλέφωνο να επιστρέψει στο νοσοκομείο και είπε “φτου σου, ρε γαμ@το, μου τη χαλάσανε”» τόνισε η μάρτυρας, επισημαίνοντας ότι η 33χρονη δεν στενοχωρήθηκε για την κόρη της, αλλά για το γλέντι που «σχόλασε».

patra

«Πηγαίνανε οι ζεϊμπεκιές και το κλαρίνο “κοπίδι”» κατέληξε η αυτόπτης μάρτυρας, η οποία είχε μείνει άφωνη με την απάθεια της νεαρής «μητέρας».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...