Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο ενώ γλεντούσε με οικογένεια και φίλους

Ηταν ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» της Greek Mafia

Ο «θείος Τζο», ένα από τα γνωστότερα ονόματα της λεγόμενης «Greek Mafia», ο 53χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, εκτελέστηκε χθες, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, με «συμβόλαιο θανάτου» στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια, ακολουθώντας τη… μοίρα γνωστών ονομάτων της νύχτας.

Οι εκτελεστές δεν δίστασαν να αδειάσουν τα καλάσνικόφ τους στο σπίτι του, όπου διασκέδαζε με την οικογένεια και φίλους του, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Σκαφτούρος και να τραυματιστούν η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένα από τα «βαριά» ονόματα της ελληνικής νύχτας, συμμετέχοντας σε σειρά εγκληματικών πράξεων, με πιο γνωστή την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, με λύτρα 30.000.000 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2009.

Ο 53χρονος είχε αποφυλακιστεί το 2019, όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων «έσπασε» τα δις ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008 (από κοινού με τον Παναγιώτη Βλαστό), καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη έξι ετών μόνο για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Όμως, δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία του, καθώς ήταν το τελευταίο θύμα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα στα κυκλώματα που λυμαίνονται τη νύχτα. Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 χθες το μεσημέρι στα Σκούρτα Βοιωτίας. Μαζί με μια παρέα 10 ατόμων το θύμα καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, όταν δύο με τρεις μηχανές με τουλάχιστον τέσσερις δράστες πέρασαν και τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Κατά μία δεύτερη εκδοχή, οι εκτελεστές άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος. Φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άρχισαν να πυροβολούν. Οπως λέγεται, το θύμα άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά των δραστών, αλλά έπεσε νεκρός. Κάτοικοι δήλωσαν ότι την ώρα του εγκλήματος και άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό. Αμέσως μετά την εκτέλεση οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ σηκώθηκε ακόμα και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τους, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο «θείος Τζο», όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Αστυνομία από τη δεκαετία του 1990, με το όνομά του να… φιγουράρει σε σοβαρές υποθέσεις, όπως ανθρωποκτονίες και εκβιασμούς, ενώ τελευταία φορά είχε απασχολήσει τις Αρχές τον Φεβρουάριο του 2020, για οπλοκατοχή, σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ στη Γλυφάδα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε εξελιχθεί σε «δυνατό χαρτί» στον υπόκοσμο πριν από 20 χρόνια. Η πρώτη εμπλοκή του ήταν στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2002 για το λεγόμενο «Συνδικάτο του εγκλήματος», που αφορούσε συμμορία εκβιαστών, λαθρεμπόριο πετρελαίων και τσιγάρων, με αρχηγό τον Βασίλη Στεφανάκο, με τον οποίο είχαν κάνει μαζί στις Φυλακές Λάρισας.

Εμφανιζόταν ως τρίτος τη τάξει και εθεωρείτο «ταμίας» στο «Συνδικάτο του εγκλήματος». Ηταν από τους «πρωταγωνιστές» της λεγόμενης «Greek Mafia» και «δεξί χέρι» του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018, και αυτός έπειτα από «συμβόλαιο θανάτου».

Επίσης, υπήρξε συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού, μαζί με τον οποίο είχε κατηγορηθεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Οι Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος φέρεται ότι συμμετείχαν έως το 2009 στην Greek Mafia σε σειρά εγκληματικών ενεργειών, όπως εκβιασμούς, απειλές, «προστασίες» σε νυχτερινά κέντρα, έχοντας ως «βιτρίνα» μια επιχείρηση με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο Χαϊδάρι. Η οργάνωσή τους είχε δομή, ιεραρχία και εταιρίες. Είχε συνεργάτες εργολάβους, επιχειρηματίες, αστυνομικούς, διευθυντές φυλακών, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, γιατρούς και ενδεχομένως σχέσεις ακόμα και με πολιτικά πρόσωπα, όπως θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς από κάποιες από τις υποκλαπείσες από την ΕΥΠ συνομιλίες μελών του κυκλώματος.

Το όνομα του Σκαφτούρου είχε εμπλακεί και στην πρώτη απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Όμως, είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς. Είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών έπειτα από καταδίωξη τον Αύγουστο του 2007 στον Ασπρόπυργο. Ηταν η δεύτερη και «φαρμακερή» δολοφονική επίθεση που δέχτηκε. Τον Ιούνιο του 2018 είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, που όρμησε πάνω του τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Η επίθεση είχε αποδοθεί τότε σε «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ μπράβων της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε μέτρα προφύλαξης. Όμως, δεν είχε υπολογίσει πως χθες, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, θα τον εκτελούσαν εν ψυχρώ σε πασχαλινό γλέντι στο σπίτι του, μπροστά στα μάτια μελών της οικογένειάς του και φίλων του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....