Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Δολοφονία Σκαφτούρου: «Βαθύ λαρύγγι» πίσω από την εκτέλεση του «θείου Τζο» – Η λεπτομέρεια που γνώριζαν οι εκτελεστές

Τα λάθη των δολοφόνων και ο «άγραφος» νόμος των νονών της νύχτας για τα παιδιά και τις γυναίκες που παραβιάστηκε

Κάποιο στόμα άνοιξε και αποκάλυψε στους εκτελεστές ότι ο «θείος Τζο» δεν είχε μαζί του τους συνηθισμένους «σωματοφύλακες» στο τριήμερο γλέντι για τη γνωριμία με τον συμπέθερό του στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας. Αυτόν τον «Ιούδα», που πρόδωσε τον Γιάννη Σκαφτούρο, ώστε να τον αιφνιδιάσουν οι δολοφόνοι τη Δευτέρα του Πάσχα, αναζητούν τώρα οι αστυνομικοί.

skaftouros ektelesi

Από τη Νάντια Αλεξίου

«Ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του. Πρόσεχε πολύ και είχε πάντα μαζί τους έμπιστους ανθρώπους του που φρόντιζαν τα νώτα του και έπαιρνε μέτρα προστασίας» αναφέρουν πηγές, σχολιάζοντας την εκτέλεση του 55χρονου της Greek Mafia, η οποία έχει προκαλέσει προβληματισμό στους κύκλους της νύχτας.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: «Θα μας σκότωναν όλους», λέει τραυματισμένος συγγενής του

skaftouros

Οι ίδιοι αποδίδουν τη δολοφονία σε καλά οργανωμένο αλλά και υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου σχέδιο, το οποίο οι δράστες προετοίμαζαν καιρό. Αν και κατάφεραν να διαφύγουν, άφησαν πίσω τους ένα δίκυκλο που είχε κλαπεί πριν από περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου και ένα όχημα, τα οποία γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκτιμάται ότι ίσως οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: Δείτε τους εκτελεστές τη στιγμή που διαφεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος

Στην προσπάθεια διαφυγής τους οι εκτελεστές βγήκαν εκτός δρόμου με το δίκυκλο και ακινητοποίησαν έναν διερχόμενο οδηγό, τον οποίο χτύπησαν με το κοντάκι του πολεμικού τυφεκίου στο κεφάλι και επιχείρησαν να διαφύγουν με το μεγάλου κυβισμού αγροτικό του.

Όμως, ενδεχομένως λόγω της έντασης ή και εσφαλμένου χειρισμού, σε μικρή απόσταση βγήκαν πάλι από την πορεία τους, κόλλησαν στις λάσπες και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να διαφύγουν πεζή.

987
Το αγροτικό που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές

Για τους μυημένους στις πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος αστυνομικούς, η απόπειρα δολοφονίας γυναίκας αντιβαίνει στους άγραφους νόμους των νονών της νύχτας, που δεν πείραζαν γυναίκες ή παιδιά κατά την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου», φροντίζοντας μάλιστα να μην υπάρχουν μάρτυρες. Ωστόσο, δεν δίστασαν να τραυματίσουν την κόρη του Σκαφτούρου και -πολύ πιο σοβαρά- τον συμπέθερό του, που επίσης έχει απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

Ο κανόνας είχε «σπάσει» τον Μάιο του 2016 με τη εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου πρώην bodybuilder Βασίλη Γρίβα με εννέα σφαίρες έξω από το Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, όπου είχε μεταφέρει τον μόλις 10 ετών γιο του. Η δεύτερη φορά που παραβιάστηκε ο άγραφος νόμος ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν δολοφονήθηκε με 15 σφαίρες η «bellamafia», η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη, σύντροφος 43χρονου μπράβου των νοτίων προαστίων, η οποία είχε θεωρηθεί ύποπτη για τη δολοφονία του Μανώλη Καραγιάννη, είχε κατηγορηθεί για ληστείες και ηθική αυτουργία σε άλλες δολοφονίες, χωρίς όμως να καταδικαστεί, ενώ είχε σχέσεις με ανθρώπους της νύχτας. Είχε γλιτώσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 από δολοφονική απόπειρα σε βάρος της στο Γαλάτσι την περίοδο που ήταν έγκυος.

Η «παραγγελιά» από δίκτυο με υψηλές διασυνδέσεις και η ΕΥΠ

Στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου οι εκτελεστές επιδίωξαν να έχουν μάρτυρες, ενδεχομένως ως ένα μήνυμα προς τους «γνωρίζοντες». Τα τελευταία τριάμισι χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, ο «θείος Τζο» φέρεται ότι είχε αποτραβηχτεί από τις δουλειές της νύχτας και δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων.

Πηγές υποστηρίζουν ότι η δολοφονία του 55χρονου Σκαφτούρου -η 26η ανθρώπου της νύχτας την τελευταία τριετία- ήταν «παραγγελιά» από δίκτυο που έχει επαφές με υψηλή επιρροή και συνδέεται με άλλες τέσσερις δολοφονίες, με θύματα άτομα που περιλαμβάνονταν στην ογκώδη δικογραφία με τις έρευνες της ΕΥΠ η οποία άρχισε να εκδικάζεται τον Μάρτιο, αλλά διακόπηκε και θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

Στην περιβόητη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία, αλλά και τεσσάρων που έχουν δολοφονηθεί και οι υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες. Πρόκειται για τον απόστρατο ΕΚΑΜίτη Σπύρο Παπαχρήστο (Πρωτομαγιά του 2018 στην Παλλήνη), τον «ταμία» του Δημήτρη Μάλαμα (Οκτώβριος 2019 στο Χαϊδάρι), τον Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ (Δεκέμβριος 2020 στο Χαλάνδρι) και τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ (Απρίλιος 2021 στον Αλιμο).

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...