Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μελάνια πουλάει… κολιέ για χάρη του Τραμπ

Τον δημιουργικό οίστρο της επιστράτευσε η Μελάνια Τραμπ για...

Ο δικηγόρος των γονιών της αδικοχαμένης τρίχρονης αποκαλύπτει τις κινείς μετά τη μήνυση στο «Παπαγεωργίου»

Ψάχνουν απαντήσεις

Τις αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο το παιδί τους είναι αποφασισμένοι να βρουν οι γονείς της 3χρονης Κατερίνας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εισήχθη τη Μεγάλη Δευτέρα στο Nοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο και ελαφρύ πυρετό, αλλά έχασε τη ζωή της από άγνωστη αιτία στην Εντατική του Ιπποκράτειου το περασμένο Σάββατο.

O δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς αποκαλύπτει στην «Espresso» τις κινήσεις που ακολούθησαν τη μήνυση την οποία κατέθεσαν οι γονείς του αδικοχαμένου κοριτσιού εναντίον των γιατρών του «Παπαγεωργίου»: «Υποβάλαμε αίτημα στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας στη Θεσσαλονίκη για κατάσχεση του ιατρικού φακέλου. Επίσης, δώσαμε έγκριση στην ιατροδικαστή να στείλει βιολογικά υλικά του παιδιού ακόμα και σε ιδιωτικά εξειδικευμένα εργαστήρια για να ερευνηθούν διάφορες εξειδικευμένες περιπτώσεις που μπορούν να προκύψουν».

Όπως τόνισε η τεχνική σύμβουλος Κατερίνα Αποστολίδου, που όρισε η οικογένεια, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του παιδιού από το νοσοκομείο. «Το παιδί νοσηλεύτηκε πολλές μέρες, χωρίς να υπάρχει διάγνωση» είπε.

Η υπόθεση της μικρής προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ο οποίος διέταξε έρευνα για να αναζητηθούν οι συνθήκες της νοσηλείας, καθώς και τυχόν ευθύνες για τον θάνατό της. «Το μεγάλο ερώτημα είναι για ποιον λόγο δεν εστάλη το παιδί νωρίτερα στο Ιπποκράτειο, το οποίο έχει όλες τις παιδιατρικές ειδικότητες, τη στιγμή που η κατάστασή του χειροτέρευε, αλλά περίμεναν να το στείλουν την τελευταία στιγμή σε επιθανάτια κατάσταση» αναρωτιέται ο κ. Διαλυνάς.

Στο μεταξύ, βαρύ ήταν το κλίμα χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιερόθεου στην Κομπωτή Αιτωλοακαρνανίας, που «ντύθηκε» με ροζ και άσπρα μπαλόνια για την κηδεία της μικρής Κατερίνας. Οι γονείς της έστεκαν απαρηγόρητοι δίπλα στο φέρετρό της, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς δεν μπορούσαν, παρά μόνο με δάκρυα, να εκφράσουν τον πόνο και την οδύνη τους.

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε τον θάνατο του παιδιού της η μητέρα της Κατερίνας, η οποία μαζί με τον σύζυγό της κατέθεσε μήνυση εναντίον των γιατρών του «Παπαγεωργίου», καθώς δεν έλαβαν μια σαφή απάντηση για την τραγωδία που βιώνουν.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια» ξέσπασε η μητέρα.

Για την περίπτωση της τρίχρονης εξετάζονται σπάνιες περιπτώσεις αρτηρίτιδας ή νόσου Kawasaki, αποκάλυψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος. «Τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού οδηγούν σε διάγνωση πολλών ασθενειών. Εγιναν πολλές εξετάσεις, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση» είπε και πρόσθεσε πως και τα δύο νοσοκομεία στα οποία εισήχθη το παιδί είναι υψηλών προδιαγραφών και ότι δεν υπάρχει κάτι το οποίοι οι γιατροί μπορούσαν να κάνουν και δεν το έκαναν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...