Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Υπόθεση Πάτρας: Ποιοι κάνουν λόγο για αλλοιώσεις και στο ήπαρ της Μαλένας

Τι απαντούν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών

Οι αλλοιώσεις στο ήπαρ των δύο μεγαλύτερων παιδιών του ζεύγους ΔασκαλάκηΠισπιρίγκου, της Τζωρτζίνας και της Μαλένας, θα αποτελέσουν το «κλειδί» που θα λύσει το μυστήριο στην υπόθεση της Πάτρας.

Τα καινούργια δεδομένα ενδεχομένως δίνουν νέα κατεύθυνση στις έρευνες για το τι συνέβη στα τρία αδικοχαμένα κοριτσάκια.

patra pispirigkou malena

Το κοινό αυτό στοιχείο, αν ισχύει, οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι και τα δύο παιδιά δηλητηριάστηκαν, πιθανότατα με την ίδια ουσία, με μία διαφορά, όμως: στην περίπτωση της Τζωρτζίνας η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τεράστια και οδήγησε στον θάνατό της μέσα σε περίπου δέκα λεπτά, ενώ στη Μαλένα η ποσότητα της ουσίας ήταν πολύ μικρότερη, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να πέσει σε βύθιση και να ξεψυχήσει περίπου μιάμιση ώρα αργότερα!

patra ls

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει το «Πρώτο Θέμα», ο οργανισμός της Μαλένας πρόλαβε να μεταβολίσει την ουσία που της χορηγήθηκε, με αποτέλεσμα να μην ανιχνευτεί στις τοξικολογικές εξετάσεις. Η εκτίμηση για τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε ώσπου να πεθάνει η Μαλένα προκύπτει από το γεγονός ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν εντοπίστηκαν δηλητηριώδεις ουσίες, καθώς ο οργανισμός της πρόλαβε να τις μεταβολίσει στα 80- 90 λεπτά που μεσολάβησαν. Έτσι, το αμείλικτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Μαλένα βασανίστηκε για μιάμιση ώρα, ώσπου να φύγει από τη ζωή...patra d

Στην Τζωρτζίνα εντοπίστηκε πρόβλημα στο συκώτι, όμως επειδή ήταν πολύ σύντομος ο θάνατός της, η αλλοίωση δεν προχώρησε σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα Μπουζιάνη αναφέρει ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας βρέθηκαν αλλοιώσεις στη «Ζώνη 1», δηλαδή σε ένα σημείο του ήπατος, ενώ, σύμφωνα με το πόρισμα Τσάκωνα, στη Μαλένα εντοπίστηκε αλλοίωση στη «Ζώνη 3», δηλαδή και στις «Ζώνες 1 και 2».

patra s

Με αυτά τα δεδομένα οι ιατροδικαστές περίμεναν κάτι ανάλογο στα δύο περιστατικά. Δηλαδή, όπως η Τζωρτζίνα πέθανε έπειτα από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, έτσι και στη Μαλένα ο θάνατος να έχει προκληθεί από κάποιας μορφής δηλητηρίαση, αλλά με πολύ μικρότερη ποσότητα ουσίας. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο από τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πρέπει να αποδείξουν ποιος δηλητηρίασε τη μικρή Μαλένα.

patra

Ωστόσο, από την πλευρά της, πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών διαψεύδουν τις πληροφορίες σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, λόγω της οργανικής της απεικόνισης μετά τον θάνατό της, με ένδειξη ηπατικής κατάρρευσης.

«Για δεύτερη φορά δεν ανταποκρίνεται δημοσίευμα αναφορικά με όσα έχουμε ως ευρήματα. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές. “Χάρισμα” έχουν και τα “βλέπουν”;» ανέφεραν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών σχετικά με την απόδοση της κεταμίνης ως εύρημα στις τοξικοϊστολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στην Εισαγγελία για όσους προβαίνουν σε αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στα ευρήματα και στα πειστήρια, τα οποία περιλαμβάνονται στα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να φτάσουν τα πλακίδια με τα δείγματα της Μαλένας και της Ιριδας και να δώσουν τις τελικές απαντήσεις. Στόχος είναι να μπουν στο μικροσκόπιο της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Νικόλαου Ράικου. Το ειδικό όργανο (φασματογράφος) που διαθέτει το εργαστήριο έχει ευαισθησία έως 500 φορές μεγαλύτερη στην ανίχνευση ουσιών απ’ ό,τι το αντίστοιχο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να εντοπίζει ακόμη και ελάχιστα ίχνη δηλητηριώδους ουσίας. Έτσι, αναμένεται να «κλειδώσει» και επιστημονικά η εκτίμηση των ειδικών για τον θάνατο της Μαλένας.

Παράλληλα, πληροφορίες λένε ότι έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα του Νικόλαου Μπουζιάνη και σε περίπου δέκα ημέρες θα έχει παραδοθεί στα χέρια των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που είναι η εκτελούσα Αρχή η οποία θα το διαβιβάσει στη συνέχεια στη 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα. Οπως φαίνεται, δεν έχει βρεθεί καμία άλλη ουσία, ενώ η δοσολογία στα φάρμακα που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, στα οποία έγινε ποσοτικός έλεγχος, φαίνεται να είναι μέσα στα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...