Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Το φιαλίδιο της Τζωρτζίνας που βρέθηκε τυχαία στο Καραμανδάνειο μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας παραδόθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε… τυχαία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να εξεταστεί στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που εντόπισε την κεταμίνη.

PATRA 8

Για τη μεταφορά του φιαλιδίου και του βιολογικού υλικού που εντοπίστηκε στο ψυγείο του εργαστηρίου στήθηκε επιχείρηση με ειδικό όχημα μεταφοράς αντίστοιχων υλικών, το οποίο συνόδευσαν αστυνομικοί μέχρι τη ΓΑΔΑ.

Τα δείγματα, τα οποία είχαν ληφθεί με την πρώτη εισαγωγή της Τζωρτζίνας, θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη για να γίνει επιπλέον έρευνα τόσο για την κεταμίνη όσο και για άλλες ουσίες που χορηγήθηκαν στην 9χρονη. Η μεταφορά των δειγμάτων έγινε έπειτα από αίτημα της πραγματογνώμονος Χαράς Σπηλιοπούλου, που έχει ορίσει η 18η ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση της Τζωρτζίνας για να τη συνδράμει στο έργο της.

patra tzortzina 2

Η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο λιγότερο από έναν μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής αδελφής της, Ιριδας, στις 8 Απριλίου 2021, με αναφορά για σπασμούς. Εκεί έγινε και η ανάνηψη τρεις μέρες αργότερα, όταν σταμάτησε να έχει σφυγμό. Οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν την άτυχη μικρούλα, όμως είχε ήδη υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Ο διοικητής του Καραμανδανείου Παύλος Αθανασόπουλος δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως είχε υποψίες, ειδικά μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας:

patra 4 3

«Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας και τα λοιπά στο παιδί, εννοείται. Και από τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι’ αυτόν τον λόγο ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη (σ.σ.: διευθυντής Εντατικής Παίδων) από το Ρίο, όπου το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του».

«Δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα τού τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι το τέλος της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού» είπε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας τα νέα δείγματα, και εκτίμησε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε, αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος».patra pispirigkou 2 1

Ο ιατροδικαστής άφησε ανοιχτό και ένα σοκαριστικό σενάριο: «Ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».

Την ίδια ώρα οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει προσλάβει η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούν να βρουν κενά στις καταθέσεις και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για να στηρίξουν την υπεράσπισή της. Κυρίως εστιάζουν στο να βρουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η κατηγορουμένη δεν είχε επαφή με την κεταμίνη. Ενας εκ των τεχνικών συμβούλων της 33χρονης, ο γιατρός Γιώργος Σιδεράς που εργάζεται στη Γερμανία, αμφισβητεί τόσο την ποσότητα της χορηγούμενης ουσίας όσο και τη θανατηφόρα δράση της.patra 5 2

«Μπορεί να έχει γίνει λάθος μέσα στο team, γιατί αυτά έχουν γίνει, έχω δει εγώ λάθη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Μπορεί να ήταν ένα φιαλίδιο περισσότερο, αυτό τώρα θα εξεταστεί. Δεν μπορεί να το πει κανείς τι ποσότητα ήταν» υποστήριξε, δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...