Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Νέα εποχή για τα παιδιατρικά νοσοκομεία με τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ

Παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του προέδρου του Δ.Σ. της Allwyn K. Komarek η τελετή παράδοσης του έργου

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών και δυναμικότητας 564 κλινών.

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn και στρατηγικού μετόχου του ΟΠΑΠ Karel Komárek, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου και της διοίκησης της εταιρείας.

1 4
Μίνα Γκάγκα, Θάνος Πλεύρης, Γιαν Κάρας, Karel Komarek, Κυριάκος Μητσοτάκης, Kamil Ziegler, Εμμανουήλ Παπασάββας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Μεγάλες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχουν μία υποχρέωση να επιστρέφουν στην κοινωνία ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα. Δεν αποτελεί απλά μία τυπική υποχρέωση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, νομίζω ότι όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, την οποία όλοι πρέπει να αντιληφθούμε διαφορετικά απ’ ό,τι την αντιλαμβάνονταν στο παρελθόν. Και είμαι σίγουρος ότι και ο ΟΠΑΠ, ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, θα συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ειδικά τώρα που θα έχει διαπιστώσει πόσο μεγάλη υπεραξία μπόρεσε να προσθέσει στα δύο παιδιατρικά μας νοσοκομεία».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn Karel Komárek τόνισε: «Στον ΟΠΑΠ και την Allwyn -τη διεθνή εταιρεία μας- είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εταιρείες δεν κάνουν τη διαφορά μόνο με τις οικονομικές επιδόσεις τους. Η ανταπόκρισή τους σε κοινωνικά ζητήματα είναι εξίσου σημαντική. Η ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων αντανακλά πλήρως αυτή την προσέγγιση. Με σημαντικές επενδύσεις και σκληρή δουλειά, τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες υγειονομικές υποδομές και ένα αναβαθμισμένο θεραπευτικό περιβάλλον. Βεβαίως, το πιο σημαντικό από όλα είναι η στήριξη που παρέχεται σε χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!»

9
Οδυσσέας Χριστοφόρου, Γιαν Κάρας, Karel Komarek, Καμίλ Ζίγκλερ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εξήραν τη σημασία του έργου για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας των παιδιών και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από την πλευρά του, ο κοινός διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική υποστήριξη στο έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Kamil Ziegler, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κοινός διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την επίσημη παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ελληνική κοινωνία.

12
Εμμανουήλ Παπασάββας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Karel Komarek

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην Παιδιατρική Νοσηλευτική Μονάδα της Πτέρυγας Β΄, στο δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», που αποτελεί χρονικά το τελευταίο έργο ανακαίνισης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...