Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

H απάντηση του Όθωνα Παπαδόπουλου για το θέμα εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέταση από το υπουργείο Υγείας προκάλεσε η εύρεση, ύστερα από έναν περίπου χρόνο, του φιαλιδίου με το αίμα της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το φιαλίδιο, που βρέθηκε τυχαία πριν από μερικά 24ωρα, όταν ένας γιατρός πήγε να καθαρίσει το ψυγείο, έχει ήδη σταλεί σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προς διερεύνηση.

Αφορμή για την ΕΔΕ αποτέλεσαν οι δηλώσεις του διοικητή του Καραμανδάνειου, αλλά και εργαζομένων στο νοσοκομείο που χαρακτήρισαν «ανεξήγητο» το πώς βρέθηκε το φιαλίδιο ύστερα από έναν χρόνο, καθώς τα δείγματα φυλάσσονται σε ψυγείο στο παιδιατρικό τμήμα για 10 με 15 ημέρες.231316194 541129667333937 6856993929885737373 n scaled

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη για το φιαλίδιο με το αίμα της 9χρονης ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθωνας Παπαδόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη, χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός και ανέφερε πως δεν έχει λάβει επίσημη πληροφόρηση μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την εκταφή της Τζωρτζίνας και τη λήψη τριχών, ο δικηγόρος απάντησε πως υπάρχει ήδη ένα δείγμα με τρίχες το οποίο θα δοθεί εάν ζητηθεί. Ως προς τη μελανιά στο αριστερό μάγουλο του κοριτσιού, που φέρεται ότι είχε δει ο Μάνος Δασκαλάκης, υποστήριξε πως είναι ενήμερος σχετικά και ότι το σημάδι δεν υπήρχε όσο το παιδί ήταν στο νοσοκομείο. Αντίθετα, παρατηρήθηκε κατά τη διαδικασία ταφής του. «Ο κ. Δασκαλάκης είχε διατυπώσει την απορία του για τη μελανιά και τότε, και είχε λάβει απαντήσεις από τους ειδικούς» συμπλήρωσε ο συνήγορος της Πισπιρίγκου.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε πως η εντολέας του δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια δήλωση την τελευταία εβδομάδα και προς μεγάλη της έκπληξη είδε εκπομπές να παράγουν κάποιες «υποτιθέμενες» δηλώσεις της. «Η κυρία Πισπιρίγκου διαψεύδει οποιαδήποτε δήλωσή της έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες» επεσήμανε.patra pispirigkou 2 1

Τέλος, ο Οθωνας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της 33χρονης, αν και παραδέχθηκε πως η εντολέας του είχε μια επαφή με τον Αλέξη Κούγια. «Η κυρία Πισπιρίγκου δεν θα εκπροσωπηθεί από άλλον δικηγόρο» ανέφερε.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν ουσίες, αλλά και κάποιος να της έφραξε την αναπνευστική οδό. Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, που έχουν οριστεί για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών θανάτου του κοριτσιού, αναμένουν το πόρισμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την επεξεργασία που θα γίνει από την ομάδα του καθηγητή Νικόλαου Ράικου, για να λύσουν το μυστήριο του θανάτου της Μαλένας.Patra pispirigkou daskalakis

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ερευνητική ομάδα έχει προχωρήσει τη διαδικασία και είναι θέμα ημερών να ολοκληρώσει και να στείλει την έκθεσή της στους δύο ιατροδικαστές, αφού κάνει ταυτοποίηση και διασταύρωση όλων των στοιχείων. Αυτό που ερευνάται είναι ο μηχανισμός θανάτου της Μαλένας και αν αυτός έχει σχέση με κάποιας μορφής δηλητηρίαση που υπέστη το 3,5 ετών κοριτσάκι. Μάλιστα, ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι να υπήρξε συνδυαστικός μηχανισμός, δηλαδή να χορηγήθηκε κάποια ουσία στο παιδί κάτω από άγνωστες συνθήκες. Όμως, επειδή ήταν μικρή η ποσότητα, ένα… άγνωστο χέρι ενδεχομένως πίεσε τη μύτη και το στόμα, και οδήγησε στον θάνατο του κοριτσιού. Υπενθυμίζεται πως σημάδια καταγράφηκαν στην ιατροδικαστική έκθεση της Χριστίνας Τσάκωνα.patra nikolouli daskalakis 2

Παράλληλα, οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας εξετάζουν τις κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ στη Μαλένα και την Τζωρτζίνα. Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας βρέθηκαν αλλοιώσεις στη Ζώνη 1 -δηλαδή, σε ένα σημείο του ήπατος-, ενώ στην περίπτωση της Μαλένας (σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού Χρ. Τσάκωνα) εντοπίστηκαν στη Ζώνη 3 – δηλαδή και στις άλλες δύο Ζώνες 1-2.

patra nekra paidia mitera 1 Αυτό δείχνει ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος ο χρόνος μέχρι να πεθάνει η Μαλένα – εκτιμάται ότι πέρασε περίπου μιάμιση ώρα μέχρι τον θάνατό της. Ας σημειωθεί πως δεν βρέθηκαν δηλητηριώδεις ουσίες στις τοξικολογικές εξετάσεις του 3,5 ετών κοριτσιού, καθώς ο οργανισμός της πρόλαβε, όπως εκτιμούν, να τις μεταβολίσει στα 80-90 λεπτά που μεσολάβησαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...