Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Ένοχος ο σύζυγος: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη

Η απόλυτη ανατροπή έγινε στη δίκη για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη, που βρέθηκε πυροβολημένη στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι Χανίων, τον Μάρτιο του 2016, αφού το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων έκρινε με πλειοψηφία 5-2 ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον 55χρονο σύζυγό της. Ωστόσο, αν και σήμανε η ώρα της δικαίωσης για την οικογένεια της άτυχης γυναίκας, ο κατηγορούμενος που πυροβόλησε στο κεφάλι τη σύζυγό του και στη συνέχεια επιχείρησε να πείσει τους πάντες ότι έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της έπεσε «στα μαλακά».

Ο δικηγόρος του ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημά του. Έτσι, ο συζυγοκτόνος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης», αφού επικαλέστηκε τα στοιχεία που προέκυψαν από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, την έκθεση του οπλουργού-τεχνικού συμβούλου, την αυτοψία της Αστυνομίας, αλλά και τις μαρτυρίες και πρότεινε να κριθεί ένοχος ο 55χρονος.

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια, όσο ήταν ξαπλωμένη, την πυροβόλησε» ανέφερε η εισαγγελέας. «Για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ηταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη» επεσήμανε η δικαστική λειτουργός και εξήγησε ότι η Εφη Τσιχλάκη ήταν μια μορφωμένη, ευγενική, κοινωνική γυναίκα, θέλοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να εξηγήσει πώς βρέθηκε το όπλο πάνω από τον ώμο της Εφης Τσιχλάκη και όχι στο ύψος των ποδιών ή έστω της μέσης της. Ο 55χρονος υποστήριξε ότι, τη στιγμή που μπήκε στο σπίτι, βρήκε τη σύζυγό του στην κουζίνα και της έδωσε να φυλάξει το όπλο. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως μπήκε στο μπάνιο και τότε η 47χρονη έδωσε τέλος στη ζωή της. Τις προηγούμενες ημέρες, η οικογένεια της Εφης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με 13 σημεία που απέκλειαν το σενάριο της αυτοκτονίας.

«Στο υπόμνημα επιστήμονες και εμπειρογνώμονες αναλύουν τα πάντα. Υπάρχουν 13 σημεία που δεν χρήζουν ερμηνείας, γιατί επιστημονικά είναι ξεκάθαρα. Έχω προειδοποιήσει ότι ο εμπαιγμός της οικογένειας σταμάτησε στην αθωωτική απόφαση του κατηγορουμένου στο πρώτο δικαστήριο» είχε πει ο δικηγόρος της οικογένειας Εμμανουήλ Αθανασίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...