Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Εμπλοκή δεύτερου σκάφους στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Σε άλλο φουσκωτό τα… ρίχνουν οι δυο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, καθώς οι δυο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ρίχνουν το… μπαλάκι σε άλλο σκάφος, το οποίο προσέγγισε το φουσκωτό του 78χρονου πολιτικού, λίγο πριν βρει τον θάνατο στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, τον Ιανουάριο του 2021!

Χθες, οι δυο ψαράδες επρόκειτο να απολογηθούν στον ανακριτή Χαλκίδας για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Όμως ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής τους Δημήτρης Καρβέλης αποκάλυψε στους δημοσιογράφους την εμπλοκή άλλου σκάφους στην υπόθεση. «Υπάρχει ένα σκάφος το οποίο εμπλέκεται, το οποίο πλησιάζει το σκάφος του Βαλυράκη. Ανήκει σε άλλον και μάρτυρες που έδωσαν στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία που έχουμε. Έχουμε εντοπίσει αυτό το σκάφος και είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει να αποδείξουμε ότι το σκάφος αυτό που πλησίασε το σκάφος του Βαλυράκη δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας σκάφος. Και σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν δύο μάρτυρες οι οποίοι βεβαιώνουν την ύπαρξη αυτού του σκάφους» δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Ο συνήγορος των δύο ψαράδων προανήγγειλε ότι τα στοιχεία για την ταυτότητα του σκάφους αυτού θα δοθούν στον ανακριτή μέσα στην εβδομάδα. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του επέμεινε για την αθωότητα των εντολέων του. «Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν στο σπίτι τους την ώρα που φέρεται να έχασε τη ζωή του ο Βαλυράκης και το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» υποστήριξε και επεσήμανε ότι, με αίτημα των εντολέων του, δόθηκαν τα μηχανήματα του σκάφους τους για να τα ερευνήσουν και να τα αναλύσουν οι ειδικοί.

«Από την έρευνα αυτή δεν προέκυψε κανένα στοιχείο επιβαρυντικό εις βάρος τους» προσέθεσε. Εξάλλου, οι ίδιοι ζήτησαν από τον ανακριτή να ερευνήσει τα τηλέφωνα όλης της οικογένειας. «Και από αυτή την έρευνα ουδέν στοιχείο επιβαρυντικό βγήκε εις βάρος τους και υπάρχει μόνο μια κατάθεση που επιβεβαιώθηκε μόνο στην ανάκριση, ο οποίος είναι αφερέγγυος μάρτυρας, για τον οποίο έχουμε υποβάλει μήνυση για ψευδή καταμήνυση» συμπλήρωσε ο κ. Καρβέλης.

Ο συνήγορος των δυο ψαράδων κατήγγειλε ότι για την υπόθεση υπάρχουν πολιτικές πιέσεις.

«Πώς είναι δυνατόν να επεμβαίνουν τρεις πρώην πρωθυπουργοί για θέματα που ερευνά η Δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε

Πεπεισμένος για την αθωότητα των ανιψιών του είναι και ο θείος των κατηγορουμένων, ο οποίος δήλωσε χθες έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας: «Τα παιδιά θέλουν να βρουν την αλήθεια. Το καΐκι τους ήταν στο λιμάνι αραγμένο. Τώρα, όποιος λέει “μπλα μπλα” είναι παραμύθια. Τα ανίψια μου ήταν στο λιμάνι».

Ως προς το δεύτερο σκάφος, το οποίο φέρεται ότι προσέγγισε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη πριν από τον θάνατό του, ο συγγενής των κατηγορουμένων υποστήριξε πως μοιάζει με το καΐκι των ανιψιών του, που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ερέτριας. «Τα καΐκια είναι δύο πλαστικά, τα οποία είναι “ξαδέρφια” μεταξύ τους» υποστήριξε.

Στο μεταξύ, χθες, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους ψαράδες μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή προσπαθώντας να πείσει για την αθωότητά του. «Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Πολεμούν να μας κλέψουν. Είμαστε αθώοι. Είμαστε αθώοι, δεν πήγαμε πουθενά, το λένε 27 μάρτυρες. Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Να πέσουμε από το μπαλκόνι, να αυτοκτονήσουμε; Τα έχουν πει οι μάρτυρες. Έχει τις καταθέσεις ο κύριος ανακριτής. Είμαι αθώος, το φωνάζω και θα το ξαναφωνάξω εγώ και ο αδελφός μου» δήλωσε στο T-live.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...