Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Θρίλερ με την απαγωγή 6χρονου μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά!

Κύριοι ύποπτοι ο πατέρας του και ένας στενός συγγενής του!

Σε θρίλερ τύπου «Κράμερ εναντίον Κράμερ» έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν, τον οποίο άρπαξαν άγνωστοι μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά, το βράδυ της Τρίτης. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ο πατέρας του παιδιού και ένας στενός συγγενής του, που αναζητούνται ως ύποπτοι για την αρπαγή του.

Ηταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν ένας κουκουλοφόρος εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το παιδί που εκείνη την ώρα βρισκόταν με τη γιαγιά του. Γείτονες έκαναν λόγο για έναν άνδρα γύρω στα 45, κανονικού βάρους, ύψους 1,80μ., που έφυγε με ένα λευκό φορτηγάκι. Επειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι το βαν με το οποίο απήχθη ο μικρούλης είχε νοικιαστεί στο όνομα του συγγενή του πατέρα του.

Οι γονείς του 6χρονου έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Νορβηγία, με το πρώην ζευγάρι να φτάνει στα δικαστήρια για την επιμέλεια του παιδιού. Ο πατέρας του μικρού αγοριού Ρίκι Πέντερσεν είχε την καθημερινή φροντίδα του γιου του από το 2018, όταν πήρε διαζύγιο από τη μητέρα του 6χρονου. Εκείνη μετακόμισε σε άλλη περιοχή της χώρας, όπου σπούδασε και εργάστηκε ως βοηθός δασκάλα. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2021 η μητέρα έφερε στην Ελλάδα τον 6χρονο, παρά το γεγονός η νορβηγική Δικαιοσύνη είχε παραχωρήσει την επιμέλεια στον πατέρα του.

Μάλιστα, ο Ρίκι Πέντερσεν κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του για πλαστογραφία της υπογραφής του με σκοπό να καταφέρει να βγάλει διαβατήριο και να φέρει τον γιο τους στη χώρα μας. Στη Νορβηγία η μητέρα κατηγορείται για αρπαγή και σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα, ο πατέρας βρίσκεται από τον περασμένο Απρίλιο στην Ελλάδα, με μοναδικό σκοπό να πάρει το παιδί του πίσω.

σελ 8 φ2 ricky

«Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι θα κάνω» είχε αναφέρει, ενώ είχε δηλώσει πως προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας να επιστρέψει το παιδί στη Νορβηγία.

Στις 15 Απριλίου 2021 ο Πέντερσεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο στην Αθήνα και αξίωσε την επιστροφή του παιδιού του βάσει της Σύμβασης της Χάγης. Όμως η δίκη ακυρώθηκε, πράγμα που επαναλήφθηκε στις 19 Απριλίου, όταν οι αντίδικοι επέστρεψαν στο δικαστήριο. Ο δικαστής ακύρωσε την ακροαματική διαδικασία επειδή η μητέρα είχε απαιτήσει να λάβει την κύρια φροντίδα του 6χρονου, και εκτίμησε ότι οι δύο υποθέσεις έπρεπε να διεκπεραιωθούν ταυτόχρονα. Στις 28 Μαΐου οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν ακόμη μια φορά στο δικαστήριο, για επεξεργασία του αιτήματος έκδοσης στη Νορβηγία.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Ιουνίου, η δίκη διακόπηκε με το αιτιολογικό ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να διεκπεραιώνει υποθέσεις σχετικά με τη γονική μέριμνα. Την 1η Ιουλίου το ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε παράνομα από τη Νορβηγία, αλλά αποφάσισε ότι δεν πρέπει να επιστραφεί, κρίνοντας ότι θα ήταν ψυχολογικά επιζήμια η επιστροφή του, καθώς ήδη βρισκόταν στην Ελλάδα σχεδόν έναν χρόνο. Στην απόφαση είχε ασκηθεί έφεση.

Σε συνέντευξή του ο πατέρας είχε δηλώσει ότι η πρώην σύζυγός του τον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση και το δικαστήριο του επέτρεπε να δει το παιδί μόνο στην κατοικία της.

«Mε έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση, οπότε δεν έχω την ευκαιρία να τον δω μόνο του, παρά μόνο στο σπίτι της. Φοβάμαι ότι μπορεί να με κατηγορήσει ξανά» είπε και έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράμμα που του έστειλε η πρώην σύζυγός του, στο οποίο του πρότεινε να μετακομίσει στην Ελλάδα: «Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη και να έρθεις. Είναι πραγματικά λυπηρό. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια τόσο καλή ζωή εδώ, όχι μόνο για τον γιο μας, αλλά και για σένα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....