Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Η Ένωση Εισαγγελέων «ασπίδα» στους λειτουργούς της υπόθεσης Μπίκα

Την παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η δημόσια κριτική που ασκείται στους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, από τον 27χρονο γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

georgi bika viasmos

Η κριτική ασκήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο site zougla, το οποίο ανέδειξε την καταγγελία της κοπέλας, διατυπώνοντας εύλογα ερωτήματα για την κατάληξη της υπόθεσης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του 27χρονου, κρίνοντας ως αβάσιμη τη μήνυση της Μπίκα.

Μία ημέρα μετά η Ενωση Εισαγγελέων πήρε θέση, υποστηρίζοντας πως «τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος» και πως «στοχοποιούνται εισαγγελικοί λειτουργοί».

Φ3 55

«Τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και με αυτά στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί με τη χρήση εκφράσεων, όπως “επαίσχυντη πρόταση”, “ντρέπονται και οι πέτρες – όνειδος η εισαγγελική πρόταση”, “ανεκδιήγητη πρόταση”, «πασίδηλο δικαστικό πραξικόπημα το οποίο εξυφάνθηκε στη Θεσσαλονίκη”, “πρωτοφανής ενέργεια στα δικαστικά χρονικά της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας”, “παραβιάζονται όλοι οι ηθικοί και νομικοί κανόνες με προκλητικό τρόπο”, “ντροπή σας”, “αίσχος”.

georgia mpika viasmos kinita Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα πληροφόρησης, όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα και μέσο προπαγάνδας, και διαπιστώνει έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης. Διαβεβαιώνουμε ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΕΕ.

mpika video ntokoumento

Πάντως, νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία της Ενωσης Εισαγγελέων, καθώς δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον για τα… πυρά από μίντια που δέχτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν η τέως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη,

mpika anakritria viasmos ntokoymenta που χειρίστηκε την πολύκροτη υπόθεση Novartis, και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, που άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για το «Noor 1».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...