Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Τσάκωνα και Τσιόλα μπορεί να οδηγήσουν σε νέες διώξεις

Θέμα ημερών είναι να παρουσιαστούν στο γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας για να καταθέσουν οι ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσιόλα, οι οποίες υπέγραψαν τις εκθέσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

patra 3 2

Πρόκειται για δύο από τις πιο σημαντικές καταθέσεις στην περίπλοκη και συγκλονιστική αυτή υπόθεση, που δεν αποκλείεται να δρομολογήσουν εξελίξεις. Η ιατροδικαστής Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα είχε αποδώσει τον θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου του 2019 σε ηπατική ανεπάρκεια, ενώ για την Ιριδα, που κατέληξε τον Μάρτιο του 2021, η πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα είχε κάνει λόγο για μια σπανιότατη νόσο, αυτή της αγενεσίας φλεβοκόμβου.

patra 4 3

Μετά το «τσουνάμι» αποκαλύψεων, όμως, αυτά τα πορίσματα αμφισβητούνται έντονα από επιστήμονες και μάλιστα από τον Απρίλιο έχει δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Αθηνών για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέτασή τους για δύο θανάτους, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό οι έμπειροι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς ανέλαβαν να συντάξουν νέες εκθέσεις.

Πλέον, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι καταθέσεις των Χριστίνας Τσάκωνα και Αγγελικής Τσιόλα θα είναι πιο… στοχευμένες και αιτιολογημένες και, λόγω των στοιχείων που έχουν προκύψει, μπορεί να «κάψουν» πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και ίσως οδηγήσουν σε νέες διώξεις.

273030086 10159001296122219 1353849242592607496 n

Την ίδια ώρα, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα χαμένο φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου αντέδρασε άμεσα και έδωσε εντολή στον δικηγόρο της να ζητήσει να γίνει έλεγχος DNA. Με λίγα λόγια, αμφισβητεί ότι το φιαλίδιο περιέχει αίμα της κόρης της και υποψιάζεται ότι κάποιοι της στήνουν παγίδα.

Στις αρχές του επόμενου μήνα, αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή, η 33χρονη θα καταθέσει μέσω των συνηγόρων της αίτημα αποφυλάκισης και θα ισχυριστεί ότι οι έως τώρα έρευνες δεν ανέδειξαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το αρχικό σενάριο της εγκληματικής πράξης, μέσω της χορήγησης κεταμίνης. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, ακόμη και αν αυτό ίσχυε, δεν έχει αποδειχθεί η διαδρομή της θανατηφόρας ουσίας.

patra pispirigkoi

Ακόμα ένα επιχείρημά της θα είναι ότι δεν εντοπίστηκε κάτι ενοχοποιητικό στα χιλιάδες μηνύματα που ερευνήθηκαν, ούτε στα διαδικτυακά της ίχνη. Επίσης, η 33χρονη θα αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τις οποίες θα υποστηρίξουν οι τεχνικοί σύμβουλοί της.

Βέβαια, η έρευνα δεν έχει σταματήσει για να μπορεί να την ακυρώσει η Πισπιρίγκου μέσω της αίτησής της. Ενδεικτικά, εξετάζεται γιατί στο «Αγλαΐα Κυριακού» αποφασίστηκε να σταματήσει η μητέρα να δίνει μέσω της γαστροστομίας κάποια φάρμακα στην Τζωρτζίνα, όπως της είχαν πει.

«Στις 29 Ιανουαρίου είχα βάρδια από τις 7 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Στην πρωινή ενημέρωση μου είπαν ότι τα φάρμακα της Τζωρτζίνας, που έδινε η μητέρα από τη γαστροστομία, πλέον θα τα δίναμε εμείς, κατόπιν εντολής. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα την προηγούμενη ημέρα, αλλά και στη δική της βάρδια, είχε κάνει κάποια επεισόδια. Δεν μου είπε κάτι άλλο, εκτός του ότι είχαν γίνει κάποιες αλλαγές στα φάρμακα, οι οποίες είχαν γραφτεί, όπως κάθε φορά, στο φύλλο εντολής φαρμάκων. Δεν είπαμε κάτι άλλο» αναφέρει στην κατάθεσή της νοσηλεύτρια.

patra tzortzina

Σε άλλο «μέτωπο» της υπόθεσης, οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζητώντας τα κλειδιά του διαμερίσματός της και μιλούν για ενδεχόμενα στοιχεία που ίσως υπάρχουν εκεί.

patra 5

«Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιήθηκε, άγνωστο πότε ακριβώς και πόσες φορές, από τον Μάνο Δασκαλάκη ως στούντιο για πρόβες μουσικού συγκροτήματος. Το διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, στο οποίο διέμενε η Ευγενία Κούτρα, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συνάντησης της Ρούλας Πισπιρίγκου με τρίτους ή και ως χώρος φιλοξενίας άγνωστων προσώπων» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...