Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ήρωας λιμενικός έσωσε 5χρονη Ρομά που επέπλεε μέσα στη θάλασσα

Σκηνές αλλοφροσύνης επικράτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ένα 5χρονο κοριτσάκι εντοπίστηκε να επιπλέει μέσα στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Το παιδί εντόπισε ο πλοίαρχος του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» και αμέσως ένας λιμενικός βούτηξε στο νερό και κατάφερε να το ανασύρει έγκαιρα, ενώ όσοι βρίσκονταν στο λιμάνι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την αγωνιώδη προσπάθειά του.

Άνδρες του Λιμενικού έκαναν αμέσως ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) στην 5χρονη Αφροδίτη, η οποία κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας συνοδεία στελέχους του Λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου παρέμεινε για νοσηλεία.

Η 37χρονη μητέρα της μικρής συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά. Στο Αυτόφωρο της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους ωστόσο θα εκτίσει τον ένα μήνα. Την ίδια ώρα οι περιγραφές του λιμενικού που έσωσε το κοριτσάκι σοκάρουν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους.

«Μας ενημέρωσε ο καπετάνιος για ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα. Μας είπε ότι ήταν παιδί και ότι φαίνονται τα χεράκια του. Δεν υπήρχε πανικός. Αμέσως πήγαμε στο σημείο με έναν άλλο λιμενικό και έναν καβοδέτη. Είδαμε ένα κοριτσάκι μπρούμυτα στη θάλασσα» περιέγραψε ο επικελευστής Γιάννης Σταθόπουλος και συνέχισε: «Χωρίς να το σκεφτώ, βούτηξα. Ο άλλος λιμενικός με έναν πολίτη έκαναν ΚΑΡΠΑ στο παιδί και όταν βγήκα και εγώ από τη θάλασσα, συνεχίσαμε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Εφτά λεπτά κράτησαν οι μαλάξεις και στα τέσσερα λεπτά άρχισε πάλι το κοριτσάκι να ανασαίνει». Ο πατέρας της Αφροδίτης, που είναι Ρομά, έχει άλλα έξι παιδιά με τη σύζυγό του και ζουν στους δρόμους, ανέφερε ότι η 5χρονη είχε πάει να παίξει στους κάβους στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πέσει στο νερό.

«Ήμουν με τη γυναίκα μου. Λέω ότι “πάω να πάρω καφέ”. Η Αφροδίτη ήταν πίσω από τη μάνα της, όμως όταν η γυναίκα μου γύρισε πίσω, δεν την είδε» περιέγραψε και συμπλήρωσε: «Πήγε στο λιμάνι, στα λάστιχα και έπαιζε με το πόδι της, γλίστρησε με το πόδι της και έπεσε μέσα. Μετά το καταλάβαμε, γιατί όταν έπεσε το κορίτσι μέσα, έφευγε το καράβι. Και αυτοί από πάνω από το καράβι φώναζαν: “Το μικρό κορίτσι έπεσε μέσα στη θάλασσα”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...