Μεγάλη δωρεά αγάπης

2,3 εκατ. ευρώ από το Ιδρυμα Νιάρχος στο νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» για την ανέγερση ξενώνα φιλοξενίας

Σε μια μεγάλη δωρεά αγάπης, που θα λύσει τα χέρια σε χιλιάδες συγγενείς καρκινοπαθών οι οποίοι νοσηλεύονται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» προχώρησε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς πρόσφερε το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την ανέγερση και τη λειτουργία υπερσύγχρονου ξενώνα φιλοξενίας!

Εγκρίθηκε

Το σχέδιο για τη δημιουργία του ξενώνα φιλοξενίας εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής. Το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση ξενώνα συγγενών των ασθενών στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Τα χρήματα δωρίστηκαν από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον Σύλλογο Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι», στο πλαίσιο σύμβασης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του νοσοκομείου και του συλλόγου.

Βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τη σύμβαση δεν θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά αναμένεται αύξηση της περιουσίας του. Σύμφωνα με το ΙΣΝ, ο ξενώνας θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 36 ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί πως το ογκολογικό νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» δέχεται περίπου 9.700 ασθενείς ετησίως, πάνω από 97% των οποίων πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.
Τα τελευταία χρόνια το ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι» έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και πλήρες εξοπλισμένο γενικό νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει τις εξής ειδικότητες και κλινικές: τρεις ογκολογικές και παθολογικές, δύο χειρουργικές, μία ορθοπεδική, ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), εργαστήρια, τμήμα αιμοδοσίας, λειτουργία τμήματος ακτινογραφίας – αξονικής – μαγνητικής, ακτινοθεραπείας, εργαστηριακό τμήμα με πυρηνική ιατρική, ενώ έχει μία ωτορινολαρυγγολόγο, δύο γυναικολόγους, καθώς και τρεις καρδιολόγους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ