Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αιματοβαμμένη γιορτή στον Μυλοπόταμο των σκληρών της Κρήτης

Φόβους για βεντέτα στο νησί του «Σασμού» πυροδοτεί η άγρια δολοφονία ενός 22χρονου, πατέρα βρέφους μόλις λίγων ημερών, από έναν 44χρονο συγχωριανό του, που έχει βυθίσει στο πένθος το χωριό Αργουλιό Μυλοποτάμου, από το απόγευμα της Κυριακής.

Παράλληλα, την περιοχή έχουν ζώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο αιματοκύλισμα για λόγους αντεκδίκησης.

Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί, ο δράστης, Μιχάλης Ορφανός, γνωστός στους συγχωριανούς του και με το παρατσούκλι «Καντάνης», ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας μαζί με έναν από τους δικηγόρους του. Εκεί, παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον 22χρονο Κωστή Χαριτάκη και παρέδωσε το όπλο της δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Λίγα λεπτά μετά τις 6 χθες το απόγευμα, ο 44χρονος μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για τον φόβο αντεκδίκησης.

Από την πρώτη στιγμή γύρω από τον κατηγορούμενο είχε σχηματιστεί αστυνομική ασπίδα, όπως και γύρω από την εισαγγελία. Μόλις μαθεύτηκε ότι ο δολοφόνος του συζύγου της παραδόθηκε, η χήρα του άτυχου 22χρονου ξέσπασε λέγοντας: «Τι να το κάνω; Γυρνάει πίσω ο άντρας μου; Δεν γυρνάει! Και που παραδόθηκε τι έγινε;» Την ώρα που ο 44χρονος έθετε τον εαυτό του στη διάθεση των αστυνομικών Αρχών, στο μικρό χωριό των μόλις 50 κατοίκων γινόταν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η βάφτιση του μωρού που είχε αποκτήσει ο νεαρός με τη σύζυγό του, καθώς, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κηδεία αν υπάρχει αβάφτιστο μέλος στην οικογένεια.

f3 2

Όπως ήταν φυσικό, το μωράκι πήρε το όνομα του αδικοχαμένου πατέρα του που δεν πρόλαβε να γνωρίσει. Από το απόγευμα της Κυριακής, όταν έγινε το φονικό, στο χωριό υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών, κυρίως μπροστά στα σπίτια του δράστη και του θύματος, καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικογένειες είχαν για αρκετά χρόνια διαφωνίες που έχουν σχέση με κτηματικά ζητήματα και ερευνάται αν αυτές οι διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη.

Πάντως, η χήρα του 22χρονου διέψευσε ότι το φονικό έγινε για τα κτηματικά. «Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός» υποστήριξε η γυναίκα. Οπως αποκάλυψε, από τα Χριστούγεννα οι δύο οικογένειες ήταν στα δικαστήρια «γιατί είναι άρρωστοι! Ο αδελφός (του δράστη) είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα!»

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το άγριο έγκλημα ερευνώνται ακόμα από την Ασφάλεια Ρεθύμνου. Ωσπου να εξακριβωθεί πώς ακριβώς έγινε, υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη θέλει τον δράστη και το θύμα να βρίσκονταν και οι δύο στο σπίτι της αδελφής του 22χρονου, μια και γιόρταζε. Ο 44χρονος ήταν καλεσμένος, καθώς τα σπίτια των δύο οικογενειών ήταν δίπλα δίπλα.

Κάποια στιγμή, οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν. Στη συνέχεια ο 44χρονος αποχώρησε και επέστρεψε έπειτα από λίγη ώρα κρατώντας το όπλο, με το οποίο πυροβόλησε τον νεαρό πισώπλατα τέσσερις φορές μπροστά στα έντρομα μάτια των συγγενών του, με τις τρεις σφαίρες να τον βρίσκουν σε διάφορα σημεία του σώματός του. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, ο 44χρονος και ο 22χρονος διαπληκτίστηκαν σε άλλο σημείο του χωριού και ύστερα οι δρόμοι τους χώρισαν. Όμως, λίγο αργότερα ο δράστης βρήκε τον νεαρό στον δρόμο προς το σπίτι της αδελφής του και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Αμέσως μετά το έγκλημα ο 44χρονος εξαφανίστηκε και παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές χθες το πρωί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...