Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Υπόθεση Πάτρας: Τα πορίσματα «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο σε Μαλένα και Ίριδα!

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας αναμένεται να δρομολογήσει η επίσημη παράδοση του διπλού πορίσματος για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, το 2019 και 2021.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το περιεχόμενο των δύο πορισμάτων των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, αυτά θα περιλαμβάνουν τις τοξικολογικές εξετάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι οποίες δεν έδειξαν κάποια ύποπτη ουσία, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει παθολογικό αίτιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις εκθέσεις θα γίνεται αναφορά στις αμυχές που βρέθηκαν στη βάση της μύτης και στο εντύπωμα το οποίο υπήρχε στο αριστερό μάγουλο της Μαλένας και δεν είχε συμπεριληφθεί στην ιατροδικαστική έκθεση της Χριστίνας Τσάκωνα. Ειδικά για τις γρατζουνιές έγινε σύγκριση μέσω φωτογραφιών του παιδιού προ του θανάτου, όπου δεν υπήρχαν σημάδια.

Στην Ιριδα, οι ειδικοί εστίασαν στην πληγή στο στόμα, στις ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες, στην πνευμονορραγία, στο πνευμονικό οίδημα και στην πνευμονική συμφόρηση, καθώς και στην υποξυγοναιμία του εγκεφάλου. Έτσι, μοιραία θα βρεθεί στο επίκεντρο και το σενάριο της ασφυξίας.

«Με δεδομένο ότι οι τοξικολογικές είναι αρνητικές, τα πορίσματα θα στηριχθούν στα ιστοπαθολογικά ευρήματα» επεσήμανε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ σε άλλο σημείο σχολίασε: «Η ανθρωποκτονία δεν μπορεί να στηριχθεί σε μια διαφορετική ερμηνεία των ήδη υπαρχόντων παθολογικών ευρημάτων. Πρέπει να προκύψουν καινούργια ευρήματα, τα οποία θα μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα».

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών παίρνει καταθέσεις για τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ιριδας. Σύμφωνα με το pelop.gr, για να τηρηθεί η μυστικότητα της διαδικασίας είναι άγνωστο αν οι μάρτυρες θα πάνε στο αστυνομικό ή στο δικαστικό μέγαρο, χωρίς να αποκλείεται άλλος χώρος όπου πρόκειται να ληφθούν οι καταθέσεις.

Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, το εργαστήριο του ΑΠΘ φαίνεται πως έχει εντοπίσει έναν μεταβολίτη της κεταμίνης στο δείγμα των ούρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό σημαίνει ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε όσο το παιδί ήταν ζωντανό και λειτουργούσε ο οργανισμός του. Σε αυτό το στοιχείο αναμένεται να εστιάσουν οι επιστήμονες αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, αφού το εύρημα απομακρύνει το ενδεχόμενο η κεταμίνη να χορηγήθηκε από λάθος κατά τη διάρκεια ανάνηψης, όπως υποστηρίζει η προφυλακισμένη μητέρα, αλλά όταν ο μεταβολισμός του παιδιού λειτουργούσε.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της 33χρονης Οθων Παπαδόπουλος υπέβαλε ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης της 18ης ανακρίτριας Αθηνών για επανεξέταση του δείγματος που αναλύθηκε από τον καθηγητή Ράικο στο ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ και βρέθηκε η θανατηφόρα δόση της κεταμίνης. Την ένσταση θα κρίνει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει αν θα γίνει επανέλεγχος στα δείγματα σε εργαστήριο που θα επιλέξει η κατηγορουμένη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...