Περιμένουν μεγάλο χτύπημα

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την πρώτη επιστολή της Πόλας Ρούπα (του Ν. Μαζιώτη)

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική λόγω της πρώτης επιστολής της Πόλας Ρούπα μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Ν. Μαζιώτη, έπειτα από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι, τον περασμένο Ιούλιο. Το επιτελείο της εκτιμά πως προετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ως «απάντηση» στη σύλληψη του αντάρτη πόλης, καθώς η Ρούπα αναφέρει στο κείμενό της πως δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει την «επαναστατική της δραστηριότητα»!
Στην Αντιτρομοκρατική γνωρίζουν πως, παρά τη σύλληψη Μαζιώτη αλλά και την ανακάλυψη του σπιτιού όπου ζούσε το ζευγάρι στο Μαρούσι (δίπλα μάλιστα σε υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.), ο επιχειρησιακός βραχίονας του Επαναστατικού Αγώνα στην ουσία παραμένει αλώβητος από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Γιάφκα με όπλα δεν βρέθηκαν, κρησφύγετο δεν βρέθηκε, τα υπόλοιπα άτομα που στελέχωσαν των Επαναστατικό Αγώνα Νο 2 επίσης δεν εντοπίστηκαν. Κατά συνέπεια, στην ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως η σύλληψη του ηγετικού στελέχους της ένοπλης οργάνωσης ουσιαστικά δεν μείωσε καθόλου την επιχειρησιακή της δυνατότητα.
Για τον λόγο αυτό το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο χτύπημα από τον Επαναστατικό Αγώνα, και μάλιστα εντυπωσιακό, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελεί την έμπρακτη απάντηση του αλώβητου από τις έρευνες πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα, υπενθυμίζοντας στους αστυνομικούς πως η οργάνωση είναι ακόμα ζωντανή.

Αλλωστε, μπορεί ο Νίκος Μαζιώτης να ήταν ο σχεδιαστής και ο εκτελεστής των χτυπημάτων της οργάνωσης και η σύντροφός του η συντάκτρια των προκηρύξεων, πλην όμως -όπως έχει αποδειχτεί από το πρόσφατο παρελθόν- η Πόλα Ρούπα διατηρεί κι αυτή την επιχειρησιακή ικανότητα να διοργανώνει και να εκτελεί τρομοκρατικά χτυπήματα.
Στο κείμενο-μανιφέστο της το σημείο που ξεχωρίζει είναι αυτό στο οποίο αναφέρει πως δεν πρόκειται η ίδια να παραδοθεί, καλώντας τους αστυνομικούς να τη βρουν και να την πιάσουν. Εξάλλου για τη σύλληψη του συντρόφου της κάνει λόγο για τυχαία ενέργεια, και όχι για σχεδιασμό από την Αντιτρομοκρατική: «Οσον αφορά τις γελοιότητες ότι τον είχαν εντοπίσει από τις προηγούμενες μέρες, αυτές ειπώθηκαν μέσα στα πλαίσια της κρατικής προπαγάνδας, για να μην παραδεχτούν ότι πρόκειται απλώς για ένα τυχαίο συμβάν. Και αυτό φαίνεται κι από τις αντιφατικές αναφορές τους».

Τέλος, στο κείμενό της κάνει λόγο για τις αναφορές δημοσιογράφων στον ανήλικο γιο της, αλλά και για την «εκδικητική μανία» των Αρχών προς το πρόσωπο του Μαζιώτη: «Η εκδικητικότητά τους ήταν αναμενόμενη… Τον υποχρέωσαν σε εκδικητική μεταγωγή σε μια φυλακή που είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει γιατρούς ούτε για τις στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες των κρατουμένων» τονίζει η Π. Ρούπα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ