Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Θρίλερ στη Λάρισα: 76χρονη είχε επί 42 χρόνια φυλακισμένη την κόρη της

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η υπόθεση που θυμίζει την ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου με θύμα μια 51χρονη, την οποία φέρεται ότι είχε «φυλακίσει» επί 42 ολόκληρα χρόνια η ίδια της η μητέρα μέσα στη διπλοκατοικία τους, κοντά στο κέντρο της Λάρισας!

Το μαρτύριο που ζούσε η άτυχη γυναίκα αποκαλύφθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν η 76χρονη συνταξιούχος μητέρα της ξεψύχησε από παθολογικά αίτια και η σορός της εντοπίστηκε από συγγενικό της πρόσωπο στην εξωτερική σκάλα του σπιτιού. Σύμφωνα με μαρτυρίες που είδαν το φως, ωστόσο, ο εγκλεισμός της 51χρονης ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, για άγνωστο λόγο, επέλεξαν να σιωπήσουν.

«Η υπηρεσία από το Σάββατο, που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, έτρεξε να βοηθήσει και να υποστηρίξει την 51χρονη που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα. Προσπαθούμε να την προστατέψουμε και να μάθουμε από εκείνη όλα αυτά που συνέβαιναν στο σπίτι της, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης. Ο κ. Βούλγαρης πρόσθεσε ότι η γυναίκα, η οποία φέρεται ότι εμφανίζει κάποια μορφή αυτισμού, βρίσκεται υπό την προστασία και την εποπτεία του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντός της. Ο ίδιος εξήγησε ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η 51χρονη από τα 9 χρόνια της, όταν ήταν μαθήτρια της Γ΄ Δημοτικού (!), δεν παραπέμπει σε αντίστοιχες περιπτώσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

«Το σπίτι ήταν περιποιημένο, με οικονομικές δυνατότητες η οικογένεια, η οποία προστάτευε το παιδί που αντιμετώπιζε κάποια θέματα. Μιλάμε για μια μάνα που ζούσε με το παιδί της, το οποίο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα, με αποτέλεσμα να το συντηρεί και να το προστατεύει μόνη της. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι αν ο εγκλεισμός αυτός του παιδιού ήταν βίαιος ή ηθελημένος. Στο σημείο όπου ζούσαν υπάρχει ισχυρή γειτονιά που γνώριζε τι συνέβαινε – ένα τέτοιο περιστατικό δεν κρύβεται. Το παιδί σίγουρα παρακολουθούνταν από γιατρούς και σίγουρα κάποιες ιατρικές δομές θα είχε επισκεφτεί» τόνισε ο αντιδήμαρχος, μιλώντας στο protothema.gr.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση ο Δήμος Λάρισας επεσήμανε ότι η 51χρονη βρίσκεται πλέον σε περιβάλλον ασφάλειας με την ευθύνη των κοινωνικών υπηρεσιών του και σε συνεργασία με το συγγενικό περιβάλλον της, που κινητοποιήθηκε άμεσα. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση «να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...