Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«The Voice»: Τo μουσικό talent show επιστρέφει στον Σκάι!

Θέλουν την Πάολα, τον Μαζωνάκη και τον Ρόκκο στο...

Βασίλης Μπισμπίκης: Βόλτα στον Κονταρό και μετά στο κέντρο όπου εμφανίζεται η...

Ο Βασίλης Μπισμπίκης έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

Η αρραβωνιαστικιά του Χάρη Δούκα μαγνήτισε τα βλέμματα στην αποκριάτικη γιορτή στο...

«Γκέισα από την Κυψέλη», που λέει ο λόγος, ντύθηκε...

«Φειδωλή» Αναστασοπούλου για την υπόθεση του Κολωνού

«Αν μπορούσα να εκφραστώ, ακριβώς όπως είμαι στη ζωή...

Ντιάνα Τσαμτσίδη: Ένοχος o 42χρονος αγγειοχειρούργος για τον φόνο της μεσίτριας

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον αγγειοχειρουργό που σκότωσε και πέταξε σε γκρεμό τη μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη.

Την ενοχή του 42χρονου αγγειοχειρουργού πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η άτυχη Ντιάνα Τσαμτσίδη, που ήταν μητέρα τριών παιδιών, είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη αισθητική επέμβαση για κιρσούς.

Ο τότε ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός «φόρτωσε» το πτώμα στο αυτοκίνητό του και το πέταξε σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι της Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον θάνατο της 36χρονης γυναίκας ως ιατρικό λάθος και τον απέδωσε σε ατύχημα, όταν της χορήγησε αναισθητικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Όταν διαπίστωσε πως η γυναίκα έπαθε ανακοπή πανικοβλήθηκε και θόλωσε.

«Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν έκανα τίποτα με πρόθεση. Δεν είχα καμιά πρόθεση να σκοτώσω» υποστήριξε.

Αντίθετα, ο σύζυγος της άτυχης 36χρονης κατήγγειλε στην κατάθεσή του πως επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα. «Χορηγήθηκαν ουσίες που δεν έπρεπε να χορηγηθούν. Όταν κατάλαβε τι έχει γίνει την οδήγησε 130 χιλιόμετρα μακριά και την πέταξε στον γκρεμό. Πέταξε την Ντιάνα σε μια ορεινή, δύσβατη και σκοτεινή περιοχή. Την πέταξε δίπλα σε σκουπιδότοπο, για να μη γίνει ποτέ αντιληπτή από τη μυρωδιά» τόνισε και επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος «κορόιδευε τις Αρχές» και έφτασε στο σημείο να ρίξει ευθύνες στον ίδιο, παρά το δράμα που ζούσε η οικογένεια.

Πρωτόδικα, ο 42χρονος αγγειοχειρουργός είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία τελεσθείσα διά παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού. Στην αγόρευσή της χθες η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, επισημαίνοντας πως ο ειδικευόμενος γιατρός ενήργησε με ενδεχόμενο και όχι άμεσο δόλο, καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι υπήρχε λόγος.

«Ακόμα, δεν θεωρώ ότι είχε ενσυνείδητη αμέλεια» συμπλήρωσε, προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσα διά παραλείψεως.

Στην αγόρευσή της η δικηγόρος της οικογένειας της Ντιάνας, Κική Πακιρτζίδου, ανέφερε ότι ο 42χρονος λειτούργησε με «αναγκαίο δόλο».

«Είναι ένα έγκλημα από έναν νοσηρό άνθρωπο. Να τον κηρύξετε ένοχο με αναγκαίο δόλο. Έδειξε πλήρη περιφρόνηση στην ανθρώπινη αξία, αφαίρεσε μια ζωή με δόλο» τόνισε και πρόσθεσε περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε η σορός της 36χρονης γυναίκας:

«Οι μύγες, τα σκουλήκια και τα σκυλιά έφαγαν το δέρμα της, μέχρι που φαίνονταν οι φλέβες και το αγγειακό σύστημα. Πίστευε ότι τα ζωύφια θα σβήσουν τα εγκληματικά του ίχνη».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου και την έκδοση της απόφασης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ – Κέιτ

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...