Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ –...

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Υπόθεση Πάτρας: «Πόλεμος» και αντιφάσεις πάνω από τα τρία νεκρά παιδιά

Σε… τόμο πρέπει να κράτησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, καθώς επί σχεδόν 10 ώρες τη «βομβάρδιζαν» αδιάκοπα με τη μια ερώτηση πίσω από την άλλη!

patra 4 3

Με βασική θέση ότι η αδελφή της είναι αθώα και προφυλακίστηκε άδικα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου μίλησε σχετικά με το πόρισμα «φωτιά» για τη Μαλένα και την Iριδα, και ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το περιεχόμενό του, το οποίο δρομολογεί εξελίξεις.

patra a

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά τη μαραθώνια κατάθεση, η Δήμητρα παρέμεινε ως το τέλος συγκεντρωμένη στις απαντήσεις της και απόλυτα ήρεμη. Ρωτήθηκε, κυρίως, για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους της οικογένειας, καθώς ήταν παρούσα στο σπίτι.
Οι αστυνομικοί ζήτησαν απαντήσεις για τις ακριβείς ώρες του συμβάντος, τις κινήσεις της αδελφής της, για το αν η 33χρονη μητέρα έμεινε μόνη της με το βρέφος πριν από τον θάνατό του, αν ανησύχησαν για το γεγονός ότι το παιδί κοιμόταν αρκετή ώρα, αλλά και για την αντίδραση της Ρούλας όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι το μωρό δεν ανέπνεε.

Patra pispirigkou 2Στην κατάθεσή της φέρεται ότι περιέγραψε λεπτομερώς όσα έζησε. Oπως είπε, εκείνη τη νύχτα που «έφυγε» η Iριδα δεν άκουσε και δεν είδε κάτι που να της γεννήσει υποψίες.
«Δεν το πιστεύω ότι η Ρούλα έχει βλάψει τα παιδιά της. Αν δεν έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια και υπάρχει κάποιος που ευθύνεται για τον θάνατό τους, να έρθουν να μου το πουν επιστημονικά τεκμηριωμένα. Θέλω να μάθω την αλήθεια και θέλω δικαίωση για τα αγγελούδια μου και να υποστούν τις συνέπειες όλοι όσοι ευθύνονται» φέρεται ότι είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.patra 3

Φυσικά, η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε να μιλήσει και για τη σχέση του Μάνου Δασκαλάκη με την αδελφή της και τα προβλήματα που είχαν ως ζευγάρι, μετά τον θάνατο της Μαλένας την άνοιξη του 2019. Υποστήριξε πως, βλέποντας το ζευγάρι να καβγαδίζει συχνά, είχε συμβουλέψει την αδελφή της να χωρίσει.

«Η Ρούλα δεν ήθελε να χωρίσει με τον Μάνο. Ήταν λογικό. Είχαν και τρία παιδιά μαζί. Όλοι εμείς με πολλή κουβέντα τής εξηγήσαμε της αδελφής μου με επιχειρήματα. “Όπως γνωρίζεις Ρούλα”, της είπαμε χαρακτηριστικά, “η μάνα σου, ο πατέρας σου, ο πεθερός σου και η πεθερά σου είναι όλοι χωρισμένοι. Ας χωρίσεις κι εσύ από το να φτάνετε σε τσακωμούς και να σε χτυπάει”» της είχε πει, όπως είπε στους αστυνομικούς, και συμπλήρωσε πως η αιτία των προβλημάτων ήταν τα… παραστρατήματα του Μάνου Δασκαλάκη.

patra ls

«Ο Μάνος κάποιες φορές τύχαινε να κάνει μια γνωριμία και να παρασυρθεί και να φύγει από το σπίτι» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε. Και μπορεί για τον Μάνο να γνώριζε η Δήμητρα, αλλά, όπως είπε, για τη σχέση που είχε και η αδελφή της το έμαθε «αφού το έμαθε ο Μάνος και τσακώθηκαν». Η ίδια μετά την πολύωρη κατάθεσή της δήλωσε: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιεχόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία, αρκετά χρονοβόρα. Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε σίγουρη για την αθωότητα της αδελφής της και μετά το πόρισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα και τώρα είμαι 1.000.000% πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα κακό στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά, γιατί έβλεπα πώς ήταν απέναντί τους και πώς τα κοιτούσε. Αν, όμως, για μισή πιθανότητα στο 1.000.000% που δίνω εγώ αποδειχθεί το αντίθετο, για μένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά.

«Αναξιόπιστος ο Μάνος»!

Αμετακίνητη στη θέση της παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θέλησε να προλάβει τυχόν εξελίξεις μετά το πόρισμα για τη Μαλένα και την Iριδα, και να επαναλάβει ότι είναι αθώα. «Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτά. Έζησα την απώλειά τους. Με κατηγορούν άδικα. Θέλω να μάθω την αλήθεια» είπε η προφυλακισμένη μητέρα μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

patra pispi

Από την άλλη, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έμεινε ατάραχη βλέποντας ότι η αδερφή της κλήθηκε ως μάρτυρας και δέχθηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων από τους αστυνομικούς επί σχεδόν 10 ώρες. «Η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται στεναχώρια και ανησυχία για την αδερφή της. Έχει υποστεί (η Δήμητρα) μια διαδικασία για την οποία δεν της έχει αποδοθεί η παραμικρή ευθύνη και βρέθηκε να αντιμετωπίζει όλη αυτή την κατάσταση» είπε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Οθων Παπαδόπουλος, ο οποίος σχολίασε αναφορικά με το πόρισμα που δρομολόγησε εξελίξεις: «Δεν νομιμοποιούμαστε να ζητήσουμε το πόρισμα. Πώς γίνεται να έχει στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου το πόρισμα; Για τον ασφυκτικό θάνατο έχουμε ακούσει» είπε και πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν αυτά τα παιδάκια. Έγινε έρευνα ιατροδικαστική αμέσως μετά την απώλειά τους για τα αίτια θανάτου. Ζήτησαν τον λόγο από αυτούς και στη διαδικασία δεν τους ανέφερε κανένας από αυτούς την ασφυξία».

patra pispirigkou

Όσο για την αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη σχετικά με το πόρισμα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η εντολέας του περιμένει να τοποθετηθεί. «Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η σχετική τοποθέτηση. Έχει λάβει γνώση η Ρούλα Πισπιρίγκου. Είναι μέσα στο πλαίσιο της μεγάλης αναστάτωσης που υπάρχει στα ΜΜΕ», ανέφερε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών».

Ωστόσο, ο έτερος δικηγόρος της Πισπιρίγκου Κωνσταντίνος Ζάρδας σχολίασε για λογαριασμό της, αναφορικά με τον Μάνο Δασκαλάκη, πως «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες το Α και αύριο το Ω». Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης αναβάλλεται εκ νέου λόγω των εξελίξεων: «Τώρα, ήρθε αυτό το νέο χτύπημα (σ.σ.: το πόρισμα για Μαλένα και Ιριδα), το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς, την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις». Επίσης, μετά το τελευταίο επισκεπτήριο που είχε μαζί της ο κ. Ζάρδας είπε για την κατηγορουμένη: «Μου δόθηκε η εντύπωση, όταν την είδα, ότι αρχίζει και λυγίζει συναισθηματικά. Έχει μία εσωτερική δύναμη, δεν ξέρω εάν μπορεί να σηκώσει αυτό που συμβαίνει τώρα».

Τα… βήματα που δένουν τη Ρούλα

Η επόμενη πράξη του πρωτοφανούς θρίλερ της Πάτρας προβλέπει να κληθούν για συμπληρωματική κατάθεση οι γιατροί που παρακολούθησαν τη Μαλένα και την Iριδα, υπό τις εξελίξεις του πορίσματος.

Οι γιατροί θα καταθέσουν την επιστημονική θέση τους για τα ευρήματα που διαπιστώθηκαν στη μύτη, στο μάγουλο και το στόμα της Μαλένας, η οποία, σύμφωνα με το δίδυμο των έμπειρων ιατροδικαστών που συνέταξε το πόρισμα, κατέληξε από ασφυξία. Για τη Μαλένα το πόρισμα φέρεται ότι εξηγεί πως το τραύμα στο πρόσωπο προήλθε από νύχι, ενώ αποκλείστηκε ο αυτοτραυματισμός και το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από το ιατρικό προσωπικό, καθώς όλοι φορούσαν γάντια. Επίσης, επιβεβαιώνονται οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες, τυπικό εύρημα ασφυξίας.

Τα γεγονότα

Τόσο οι γιατροί όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό θα ερωτηθούν για τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων πριν και μετά τον θάνατο της Μαλένας, πότε ενημερώθηκαν και ποιοι ήταν κοντά στο παιδί κατά τις κρίσιμες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες καταθέσεις τους είχαν πει ότι η Μαλένα ήταν υγιής ακόμα και την ημέρα που κατέληξε. Το ίδιο είχαν βεβαιώσει και όσοι είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση της Iριδας, που ήταν το μοναδικό από τα τρία παιδιά που πέθανε στο σπίτι. Για την Ιριδα οι δύο ιατροδικαστές απέκλεισαν κάθε παθολογικό αίτιο και στάθηκαν στο ότι εντοπίστηκαν ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα και υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο, ευρήματα που επίσης παραπέμπουν σε ασφυξία, όπως και οι ειδικές χρώσεις στο μυοκάρδιο. Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι οι κηλίδες στο πανάκι ήταν αίμα και σάλιο.

Μετά τις εξελίξεις παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση και η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία λογικά θα ρίξει την αυλαία σε αυτήν την παράλληλη έρευνα για τα δύο παιδιά. Κατόπιν αυτών, όταν ο φάκελος ολοκληρωθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό τη μορφή δικογραφίας και αποσταλεί στην Εισαγγελία, δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου και να ασκηθούν νέες διώξεις, που θα ανοίξουν νέο κύκλο απολογιών από όσους -ενδεχομένως- κατηγορηθούν.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία που θα αποστείλουν στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ίσως «δείξει» το πρόσωπο το οποίο ευθύνεται για τους δύο ασφυκτικούς θανάτους, όπως είχε γίνει και με την πρώτη δικογραφία για την Τζωρτζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, ο Μάνος Δασκαλάκης θα δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας, όπως έκανε και με την περίπτωση της Τζωρτζίνας. «Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά, θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα» είχε δηλώσει ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών.

«Πόλεμος» για το… πανάκι της Ιριδας

Στα… χαρακώματα βρίσκονται η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα Κυριακή Μητσέλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα για το αν υπήρξαν παραλείψεις και από ποιον στην περίπτωση του θανάτου της Ιριδας.

Οι δύο επιστήμονες βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης έπειτα από την κατάθεση στις Αρχές του πορίσματος Καρακούκη – Καλογρηά. Υπενθυμίζεται ότι η Αντιγόνη Μητσέλου είχε εκτιμήσει ότι η Ιριδα πέθανε από αγενεσία φλεβόκομβου, ενώ στη συνέχεια η Αγγελική Τσιόλα πρόσθεσε στο πόρισμα και το πνευμονικό οίδημα.

Η αρχή έγινε όταν η κυρία Μητσέλου υποστήριξε ότι «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή». Η ιατροδικαστής Πατρών σήκωσε άμεσα το γάντι και έδωσε μια λακωνική απάντηση, μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος»: «Έχω να πω μόνο τούτο: Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)».

Η διαμάχη, όμως, δεν τελείωσε εκεί, καθώς η Κυριακή Μητσέλου επανήλθε και μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», επιμένοντας στους ισχυρισμούς της ότι στην έκθεσή της είχε επισημάνει τα στοιχεία που έδειχναν ασφυκτικό θάνατο, αλλά δεν τα έλαβε υπ’ όψιν της η κυρία Τσιόλα, η οποία -όπως είπε- της απέκρυψε στοιχεία.

«Ρώτησα την κυρία Τσιόλα τρεις φορές “νεκροψιακά, νεκροτομικά, υπάρχουν;” και μου απάντησε ότι δεν είχε απολύτως τίποτα. Και βγαίνει έπειτα από έναν χρόνο και λέει ότι το παιδί είχε εκχύμωση στο κάτω χείλος και βρέθηκε κι ένα πανάκι με αίμα; Έλεος! Αυτό είναι απόκρυψη στοιχείων. Δεν μου τα είχε αναφέρει καθόλου, το μόνο που μου είχε πει ήταν να προσέχω, γιατί το άλλο παιδάκι πέθανε από ανακοπή» είπε η παθολογοανατόμος και συνέχισε σε ακόμη πιο έντονο ύφος:

«Στην αρχή με ρωτούσαν όλοι για τον φλεβόκομβο και δεν ήθελα να την εκθέσω. Στη συνέχεια, όμως, με εξέθεσε σε όλα τα μέσα και τώρα βγάζω κι εγώ λίγο τα νύχια μου! Αμαύρωσε το όνομά μου. Θα στείλω σε όλους τα στοιχεία που έχω για την απουσία φλεβόκομβου, για να δούνε και να ξεστραβωθούνε και λίγο! Η κυρία Τσιόλα μού απέκρυψε νεκροψιακά – νεκροτομικά ευρήματα».

Το «γαϊτανάκι» της σύγκρουσης συνεχίστηκε, όταν επανήλθε η Αγγελική Τσιόλα. «Η κυρία Μητσέλου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμεινε στο σπάνιο εύρημα της αγενεσίας φλεβόκομβου και συνέδεσε όλα τα ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη συγκεκριμένη σπάνια παθολογική οντότητα» είπε και επέμεινε ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να συμπεριλάβει στην έκθεσή της το πανάκι με το υγρό που βρέθηκε στο κρεβατάκι της Ιριδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι έμπειροι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς έχουν επισημάνει παραλείψεις στις αρχικές εκθέσεις, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι θα διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για τυχόν λάθη.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...