Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέθανε η Μαλένα από ασφυξία

Ένα πανάκι έκοψε την ανάσα και της Μαλένας, όπως έγινε με την Iριδα, και της στέρησε τη ζωή; Αυτή η ανατριχιαστική εκδοχή μένει ανοιχτή στο πόρισμα των έμπειρων ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η ασφυξία να επήλθε με αυτόν τον τρόπο και στηρίζονται σε καταθέσεις προσωπικού του Νοσοκομείου Ελπίς, που κάνουν λόγο για ένα πανάκι που κρατούσε το παιδάκι λίγο προτού καταλήξει. Oμως, η σημαντική διαφορά με την περίπτωση της Iριδας είναι ότι το πανάκι αυτό δεν έχει εντοπιστεί και δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία ως πειστήριο.

Έτσι, την εκδοχή αυτή στηρίζουν τα σημάδια στο πρόσωπο και οι εκδορές στο μέτωπο του παιδιού, που παραπέμπουν σε δάχτυλα χεριού το οποίο ίσως έφραζε τη μύτη και το στόμα με το επίμαχο πανάκι. Άλλωστε, και η μητέρα της 3,5 χρόνων Μαλένας είχε πει ότι και εκείνη είχε ένα τέτοιο πανάκι στο στόμα της και ότι εκείνη το πήρε και το έβαλε στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Πάντως, με πανάκι ή όχι, το πόρισμα των ιατροδικαστών συνδέει ευθέως την ασφυξία με τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας.

«Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών» αναφέρουν στο πόρισμά τους οι δύο ιατροδικαστές, εξηγώντας ότι προκλήθηκαν από πίεση που ασκήθηκε στο στόμα και στη μύτη, οδηγώντας το παιδί στον θάνατο.

Οι δύο ιατροδικαστές τεκμηριώνουν τις θέσεις τους βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας και δεν είναι εύκολο να αμφισβητηθεί το περιεχόμενο της έκθεσής τους. Προσθέτουν, ακόμη, πως σε κανένα από τα δύο παιδιά δεν έχουν καταγραφεί σημάδια άμυνας τη στιγμή που τους κλείνουν το στόμα και τη μύτη, καθώς, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, σε τόσο μικρή ηλικία δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν.

Οι γιατροί του Ελπίς είχαν ερωτηθεί αν τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας θα μπορούσαν να προκληθούν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης που έγινε το μεσημέρι της 13ης Απριλίου του 2019, ενώ η Iριδα πέθανε ενώ κοιμόταν στην κούνια της.

«Το παιδί, όταν μπήκα στο δωμάτιο, ήταν μια χαρά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Του έκανα έλεγχο, νοσηλεία και δεν πήγαινε τίποτα άσχημα. Μάλιστα, το παιδί ήταν ήρεμο και ήσυχο, έτοιμο να κοιμηθεί» έχει καταθέσει νοσηλεύτρια για τη Μαλένα.

Στο μεταξύ, σε μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media η Ρούλα Πισπιρίγκου με τη Μαλένα στο κρεβάτι του νοσοκομείου, λίγες ώρες προτού φύγει από τη ζωή, το παιδάκι δεν έχει κανένα σημάδι στο πρόσωπο. Oπως αναφέρει η ανάρτηση, η φωτογραφία είχε τραβηχτεί στις 13 Απριλίου 2019, στις 14.30, ενώ ο θάνατος της Μαλένας προσδιορίζεται στις 18.05 της ίδιας ημέρας.

Τις εξελίξεις σχολιάζει η παιδίατρος – ογκολόγος που παρακολουθούσε τη Μαλένα στο Παίδων και υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι το κοριτσάκι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. «Νιώθω σοκαρισμένη και όχι δικαιωμένη. Τι δικαίωση να έχω, αν σκοτώνει μία μάνα ένα παιδί 3,5 ετών; Αν όντως το σκότωσε αυτή, μιλάμε για άνθρωπο με διαβολική σκέψη» λέει και ανασύρει από τη μνήμη της όσα της είχε πει τηλεφωνικά η Πισπιρίγκου:

«Μου είχε πει ότι θα μου κάνει μήνυση γιατί δεν προσέξαμε το παιδί και πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της είχα πει ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και ας κινηθεί όπως νομίζει νομικά. Εάν τελικά αποδειχτεί ότι έτσι έγινε, η γυναίκα αυτή θέλει διπλή μήνυση, δεν θέλει μόνο γιατί σκότωσε τα παιδιά της, θέλει και για το θέατρο που έπαιζε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...