Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Η κόντρα παθολογοανατόμου και ιατροδικαστή για την Ίριδα δίνει υπερασπιστικό «πάτημα» στην Πισπιρίγκου

Τη σκυτάλη της έρευνας για τους θανάτους της Μαλένας και της Iριδας πήρε από χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου παρέλαβαν τη δικογραφία που ολοκλήρωσε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

patra pispirigkou malena

Ο φάκελος που έχουν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών και το υλικό από τις καταθέσεις των περίπου 30 μαρτύρων. Πλέον, αφού μελετήσουν τα στοιχεία, οι δύο δικαστικοί αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

patra 4 3

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν καταλήξει οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί σχετικά με το ποια πρόσωπα θα καλέσουν για να δώσουν εξηγήσεις, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

patra nekra paidia papaspigou

Κατά συνέπεια, αν κριθεί ότι η προσωρινά κρατούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου οφείλει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, θα κληθεί να καταθέσει. Μετά τη λήψη εξηγήσεων οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν και για ποια αδικήματα θα ασκήσουν και νέα δίωξη σε βάρος της. Για την ώρα, όμως, η 33χρονη αρνείται επίμονα κάθε εμπλοκή και δηλώνει αθώα.

patra roula pispirigkou

Στο μεταξύ, η σύγκρουση ιατροδικαστού και παθολογοανατόμου για την περίπτωση της Ιριδας προσθέτει εφόδια στο υπερασπιστικό οπλοστάσιο της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει ήδη αμφισβητήσει το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά. «Άλλο να λέμε ότι αποδείχθηκε η εγκληματική ενέργεια, άλλο να λέμε ότι υπάρχει ένδειξη από το πόρισμα» είπε ο δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος, συμπληρώνοντας: «Αν αποδείχθηκε ή όχι, είναι αρμόδιο να το κρίνει μόνο το δικαστήριο». Απ’ ό,τι φαίνεται, για να υπερασπιστεί τον εαυτό της η Ρούλα Πισπιρίγκου θα δώσει βάρος στις διαφωνίες των ειδικών στα αρχικά πορίσματα.

patra a

«Σε χρόνο άμεσο μετά τους θανάτους είχαμε ιατροδικαστές και παθολογοανατόμο που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αμφισβητούμε» είπε, δίνοντας το στίγμα ο κ. Ζάρδας. Οπως φαίνεται, η ανοιχτή κόντρα των δύο γιατρών της Πάτρας αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της 33χρονης: «Με τέτοιες διαφωνίες δεν μπορούμε καν να πούμε ποιος είναι ο ένοχος, αλλά αν υπάρχει ένοχος…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάρδας. Ο κ. Ζάρδας σημείωσε επίσης ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν που δεν ικανοποιήθηκε με το αρχικό πόρισμα για τη Μαλένα, το οποίο έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, «χωρίς να λέει πού οφείλεται» και ήταν εκείνη που «ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα και είπε πως “εμένα δεν με ικανοποιεί το πόρισμα”».

patra pispirigkoi

«Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο ένας δολοφόνος όπου γίνεται μία ιατροδικαστική έκθεση και λέει πως δεν υπάρχει δολοφονία επιδιώκει να επανέλθουν οι Αρχές στο πόρισμα που τον αθωώνει. Ενας δολοφόνος δεν θα ανακινούσε ποτέ το θέμα» είπε ο κ. Ζάρδας.

patra 2

Οι διαφωνίες, οι συγκρούσεις, αλλά και το ενδεχόμενο να συντάχθηκαν εκθέσεις με σοβαρά κενά κινητοποίησε και την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που οδηγεί εκ των πραγμάτων σε πειθαρχική έρευνα.

Patra pispirigkou 2Ο έλεγχος αναμένεται να γίνει από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά τον θάνατο των δύο πρώτων κοριτσιών που χάθηκαν, της Μαλένας, που συνέταξε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα τον Ιούλιο του 2019, και της Ιριδας, που υπέγραψε η Αγγελική Τσιόλα τον Μάρτιο του 2020.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...