Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στο Εφετείο

Στην αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα προχώρησε ακόμα μία φορά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου για αναίρεση της απόφασης χορήγησης ελαφρυντικού! Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με νέα σύνθεση το αναγνώρισε και πάλι, δίνοντας στον πρώην ειδικό φρουρό την ελευθερία του.

Με πλειοψηφία 4-3 των ενόρκων αναγνωρίστηκε το κρίσιμο ελαφρυντικό. Με το ίδιο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα, που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Με βάση την απόφαση, ο πρώην ειδικός φρουρός καταδικάστηκε οριστικά σε κάθειρξη 13 ετών, την οποία, όμως, έχει ήδη εκτίσει. Συνεπώς, σήμερα θα βγει από τις Φυλακές Δομοκού, όπου κρατείτο εδώ και μερικούς μήνες. Σημειώνεται ότι είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε στις φυλακές, δηλαδή τα μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Για απόφαση «ντροπή» για τη Δικαιοσύνη έκαναν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Ντροπή σε αυτούς εντός Δικαιοσύνης που μεθόδευσαν αυτήν την κακοστημένη δίκη. Το αποτέλεσμα το είχαμε προβλέψει και καταγγείλει ήδη από τις 11 Μαΐου, όταν επιχειρήθηκε με εντολή εισαγγελέα να γίνει η δίκη εν κρυπτώ, εν αγνοία της οικογένειας του Αλέξανδρου και χωρίς να κλητευθούν η μητέρα και η αδελφή του ως διάδικοι» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα, άφησαν αιχμές για τον αποκλεισμό της πολιτικής αγωγής από τη δίκη και κατήγγειλαν τη διαδικασία. «Η απόσυρση προς διάσκεψη δικαστών και ενόρκων διήρκεσε 1,5 ώρα συνολικά, εκ των οποίων επί 50 λεπτά η δικογραφία ήταν αφημένη επάνω στην έδρα. Μόνο οι αποφάσεις και τα πρακτικά των προηγούμενων δικαστηρίων που έπρεπε κατά νόμο να διαβαστούν είναι χιλιάδες σελίδες. Τα αναγνωστέα έγγραφα είναι επίσης επιπλέον χιλιάδες σελίδες. Αλλά οι μαντικής ικανότητας ένορκοι όλα αυτά τα αξιολόγησαν σε 1,5 ώρα, χωρίς να τα διαβάσουν, βασιζόμενοι στις αφηγήσεις της υπεράσπισης και των δικαστών, και αποφάσισαν ότι από όλα αυτά προκύπτει ελαφρυντικό προτέρου συννόμου βίου για τον Κορκονέα» υποστηρίζουν οι δύο δικηγόροι. Κλείνοντας, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε επίσημο διάβημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητήσουν αναίρεση της απόφασης και πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...