Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Κλήση στην Πισπιρίγκου για ανωμοτί κατάθεση για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Προτού τελειώσει ο πρώτος ανήφορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, ξεπρόβαλε στον ορίζοντα ένας δεύτερος και δυσκολότερος, αφού της επιδόθηκε η κλήση για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

σελ 8 9 φ4 patra1

Λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, ένας άνδρας και μία γυναίκα από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας επισκέφθηκαν στο κελί της την 33χρονη και παρέδωσαν στα χέρια της την κλήση της παραγγελίας για να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, ενημερώνοντάς την ότι έχει πέντε ημέρες περιθώριο για να προετοιμαστεί.patra 4 3

Η 33χρονη παρέλαβε αμίλητη το έγγραφο, χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα στους αστυνομικούς, και, όταν έμεινε μόνη, το άνοιξε και το διάβασε μηχανικά. Ηταν, άλλωστε, κάτι που περίμενε, καθώς δεν χάνει λέξη από όσα γράφονται ή μεταδίδονται από τα ΜΜΕ για την υπόθεση.

patra 3 2

Από εκείνη τη στιγμή η Πισπιρίγκου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους δικηγόρους της, οι οποίοι προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία έως τις 14 Ιουλίου για να παραδώσουν εγγράφως την κατάθεσή της. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θα εξαντλήσουν το περιθώριο και θα την παραδώσουν νωρίτερα.

«Θα πάρουμε προθεσμία, έπειτα αντίγραφα και μετά θα καταθέσουμε έγγραφες εξηγήσεις. Μετά, εάν κρίνει το Ανθρωποκτονιών -που θα κρίνει εν προκειμένω- να ρωτήσει κάτι συμπληρωματικά, θα το κάνει και διά ζώσης, θα πει κάποια πράγματα…» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης Κωνσταντίνος Ζάρδας.

patra a

Εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο κοριτσιών ήταν η ασφυξία, ο φάκελος της δικογραφίας περιλαμβάνει και περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς. Η ίδια επαναλαμβάνει -διά των δικηγόρων της- ότι είναι αθώα.

«Από την πρώτη στιγμή είναι ακλόνητη και αμετακίνητη η θέση της ότι δεν το έχει κάνει και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη στα παιδιά της. Θρηνεί για τα τρία παιδιά που έχασε. Ποτέ δεν θα μπορούσε να τους κάνει κακό…» υποστήριξε ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος.

patra 7

Οπως όλα δείχνουν, η Πισπιρίγκου θα ακολουθήσει την ίδια στάση όπως στην υπόθεση της Τζωρτζίνας. Δηλαδή, θα τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι υπεραγαπούσε τα παιδιά της και ότι οι θάνατοί τους οφείλονται σε σπάνιες παθήσεις. Οσα θα πει, θα ληφθούν υπ’ όψιν από τους δύο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση των δύο παιδιών και κατόπιν θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων και την παραπομπή σε ανάκριση.

Ο Οθων Παπαδόπουλος είπε, ακόμη, πως η Ρούλα εξακολουθεί να βρίσκεται σε έντονη ανησυχία, ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά». Επισήμανε, ωστόσο, πως δεν υπήρξε υπόνοια ότι το έχει κάνει κάποιος άλλος.

patra ls

«Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε έπειτα από τρία και ενάμισι χρόνο, αντίστοιχα, και να δούμε πώς ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες» συμπλήρωσε.Οσον αφορά τον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία επαφή μαζί του.

Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. «Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι, με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά; Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της. Αυτά είναι τα λόγια της» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

patra 6

Ωστόσο, ο Μάνος Δασκαλάκης κάθε άλλο παρά σκέφτεται να στηρίξει την άλλοτε αγαπημένη του, όπως φαίνεται και από το πόρισμα της πραγματογνώμονα ψυχολόγου, που τον είδε στο πλαίσιο της ανάκρισης.

patra 5

«Φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεών μας όσο και γενικότερα, μια συγκαταβατική στάση. Ηταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε μένα» σημειώνει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...