Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί τον Γρηγόρη Λέων! Τι απαντά ο ίδιος

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγες μέρες πριν από την κατάθεσή της ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, μετά της Τζωρτζίνας, για τον οποίο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, που συνυπογράφουν, εκτός από την κατηγορούμενη, η αδελφή της Δήμητρα και η μητέρα τους Ελένη Λεγάτου, εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση κατά του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, της παιδοψυχολόγου Δέσποινας Σαββόγλου και αρκετών ΜΜΕ.

f2 ΜΑΝΑ

Για τον ιατροδικαστή στην ανακοίνωση – δελτίο Τύπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα», για την παιδοψυχολόγο πως «η έκθεσή της διακρίνεται από εμπάθεια και φανατισμό, ενώ οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνει αγγίζουν τα όρια της εξύβρισης». Τέλος, στο στόχαστρο της οικογένειας μπαίνουν και ΜΜΕ, τα οποία, όπως αναφέρεται, την «καταδικάζουν καθημερινά για μια πράξη που δεν έχει κάνει».

Στο τετρασέλιδο δελτίο Τύπου η οικογένεια διαψεύδει ότι έκανε κρούση για να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη. Για τον λόγο αυτόν δεν θα υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να τον επιλέξουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο».

daskalaki

Για την παιδοψυχολόγο Δέσποινα Σαββόγλου, που αξιολόγησε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, αναφέρεται πως προχώρησε σε ψυχογράφημα της Πισπιρίγκου χωρίς την έγκρισή της και δημοσιοποίησε τα συμπεράσματά της: «… αφού το συγκεκριμένο ψυχογράφημα δεν ζητήθηκε ούτε από την ανακρίτρια ούτε από την ίδια τη Ρούλα, αυτό αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια της συγκεκριμένης κυρίας. Η έκθεσή της διακρίνεται από εμπάθεια και φανατισμό, ενώ οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνει αγγίζουν τα όρια της εξύβρισης».

Επίσης για την κυρία Σαββόγλου το δελτίο Τύπου αναφέρει: «Σε σχέση με τα αναγραφόμενα στοιχεία στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της κυρίας Σαββόγλου που αφορούν τον πατέρα της Ρούλας κ. Ανδρέα Πισπιρίγκο, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ ότι αυτά αποτελούν φήμες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο οι οποίες ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά παρουσιάστηκαν αυθαίρετα ως πραγματικά γεγονότα, πράγμα που αποτελεί δυσφήμηση για την προσωπικότητά του». Η οικογένεια διαψεύδει επίσης ΜΜΕ τα οποία μετέδωσαν ότι οι συγγενείς της Ρούλας πέταξαν στα σκουπίδια τα παιχνίδια της Τζωρτζίνας και επίσης δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ότι «δήθεν η Δήμητρα Πισπιρίγκου έχει καταθέσει στις Αρχές ότι η μικρή Ιριδα, όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, είχε αίμα στο στόμα της, αυτό είναι τεράστιο ψέμα».

irida

Ακόμα διαψεύδεται από την πλευρά της κατηγορουμένης ότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών. «Για τα δύο αυτά ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας. Δυστυχώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την υπόθεσή μας και εμάς τις ίδιες συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς» σημειώνει η οικογένεια. Η ανακοίνωση καταλήγει: «…η τηλεοπτική μου δίκη συνεχίζεται με το ίδιο μένος και την ίδια ένταση και καταδικάζομαι καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια για μία πράξη που δεν έχω κάνει…».

f3a 4

Τη δική του απάντηση στο δελτίο Τύπου έδωσε χθες το μεσημέρι μέσω της σελίδας του στο facebook ο Γρηγόρης Λέων. «Διάβασα το δελτίο Τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου και φυσικά κατανοώ την προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εκείνη. Το πώς επιλέγει κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι προσωπική του επιλογή. Δική μου επιλογή από την αρχή ήταν να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια και αυτό συνεχίζω να κάνω. Ολα τα επιστημονικά δεδομένα άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δική τους πλευρά και πάνω σε αυτά τα στοιχεία θεμελιώθηκαν οι απόψεις μου όπως και όλων των άλλων ιατροδικαστών που τοποθετήθηκαν δημόσια. Κατά τα άλλα οι χαρακτηρισμοί και οι διαψεύσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ούτε το δικαστήριο ούτε την κοινή γνώμη, επομένως δεν θα ασχοληθώ» έγραψε .

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...