Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σε ιατροδικαστική διαμάχη θα μετατραπεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Κόκκινο πανί» έχει γίνει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αφού λίγα 24ωρα μετά το δελτίο Τύπου της οικογένειας που ανέφερε ότι «κερδίζει δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των παιδιών», ο δικηγόρος της 33χρονης επανήλθε με αιχμηρό τρόπο.

Ο δικηγόρος της 33χρονης Όθων Παπαδόπουλος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ιατροδικαστή λέγοντας ότι περιφέρεται στα κανάλια και έχει «αναγάγει τον σχολιασμό σε ένα είδος βεντέτας»!

Επίσης αναφορικά με τη δήλωση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων πως ο τεχνικός σύμβουλος της κατηγορουμένης έχει ειδικότητα πλαστικού χειρουργού, ο δικηγόρος της εξήγησε πως ο τεχνικός σύμβουλος με τον οποίο συνεργάζονται είναι Ελληνας της Γερμανίας, ο οποίος είχε λάβει αρχικά την ιδιότητα του πλαστικού χειρουργού, μετέπειτα όμως δεν θέλησε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη ειδικότητα και έτσι συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Εντατικολογίας.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής «σήκωσε το γάντι» και απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο facebook: «Δεν ξέρω γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι με προσωπικές επιθέσεις, έμμεσες απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς μπορεί να με αποτρέψουν από το να εκφέρω ελεύθερα την επιστημονική μου άποψη, που άλλωστε όλα τα ως τώρα τεκμήρια επιβεβαιώνουν. Η διαδρομή (προσωπική και επαγγελματική) του καθενός είναι γνωστή, αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τρία παιδάκια που κάποιος τους στέρησε τη ζωή. Αυτά τα λίγα και δεν θα επανέλθω επί προσωπικού θέματος, παρά μόνο σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης» έγραψε ο κ. Λέων.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή, αν δεν υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή, θα παραδοθεί η κατάθεση μέσω υπομνήματος για τον θάνατο των τριών παιδιών. «Το σημείωμα θα περιλαμβάνει πλήρες ιστορικό της έγγαμης ζωής του ζευγαριού από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά.

patra pispirigkou malena

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι «το μόνο στοιχείο που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια είναι το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά, όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν θάνατο από φυσικά αίτια», ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν ιατροδικαστές που έχουν αντίθετη άποψη από το νέο πόρισμα, όμως δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους γιατί δεν θέλουν τον διασυρμό».

Από αυτές τις διαρροές, όπως είπε ο ίδιος, προκύπτει ότι τα επιστημονικά πορίσματα έρχονται σε αντίθεση με τις αρχικές εκθέσεις των ιατροδικαστών, ενώ δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα προβλήματα υγείας που φέρεται ότι είχαν τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με τα αρχικά πορίσματα. Επιπλέον, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν επιστημονικές διαφωνίες για τα αίτια του θανάτου των παιδιών, ενώ η δίκη θα μετατραπεί σε ιατροδικαστικό ντέρμπι». Όσο για την παιδοψυχολόγο που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, είπε πως η έκθεση της ειδικού αναλώνεται κατά 80% στην προσωπικότητα των γονιών», δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής.

Ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε επίσης και την προβολή της υπόθεσης από τα ΜΜΕ, λέγοντας πως η κατηγορουμένη είχε άγνοια επ’ αυτού και είναι κάτι που της στοίχισε. «Δεν μας πιέζει η Πισπιρίγκου να βγαίνουμε στα κανάλια, αλλά υπάρχει η ανάγκη της απάντησης στα σχόλια των εκπομπών μέσω των οποίων δικάζεται και καταδικάζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...