Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Μεγάλη φωτιά στην Κορυφή Πύργου Ηλείας! Νέες πυρκαγιές σε Ηράκλειο, Φέρες, Κηφισιά και Ζωγράφου

Στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας βρέθηκε χθες η Ηλεία, με μεγάλη φωτιά να μαίνεται στην Κορυφή Πύργου. Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία συμμετείχαν 75 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, 24 πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες τοπικών δήμων. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η φωτιά έκαψε δασική έκταση ανάμεσα σε χαράδρα και είχε φορά προς το χωριό, αλλά δεν απειλούσε κατοικίες.

Χθες το απόγευμα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στο Ηράκλειο, καθώς ξέσπασε φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στις φλόγες τυλίχθηκε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Κορακοβουνίου, κοντά σε σπίτια. Αμέσως έσπευσαν πεζοπόρο τμήμα και πυροσβέστες με πυροσβεστικό όχημα από τη Χερσόνησο, ενώ από αέρος συνέδραμε ελικόπτερο.

Νωρίτερα, πυρκαγιά σημειώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στις Φέρες, κοντά στο 639ο χλμ. της Εγνατίας οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων Εβρου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με τη χρήση δύο αεροσκαφών και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, θέτοντας γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.

σελ 8 φ1 ενθετο

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι και για δύο φωτιές που έκαιγαν ξερά χόρτα στην Καλυφτάκη στη Νέα Κηφισιά και έξω από την Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι πυροσβέστες τις έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο πριν επεκταθούν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 65 φωτιές σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί έσβησαν οι τελευταίες πύρινες εστίες στο Πόρτο Γερμενό, όπου κάηκαν δύο σπίτια. Ολοσχερώς κάηκε εξοχική κατοικία λίγα μέτρα μακριά από το αρχαίο φρούριο. Ό,τι υπήρχε μέσα στο οίκημα έχει καταστραφεί, ενώ ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης, που έφτασε στο σημείο για να εξετάσει τις ζημιές στην περιουσία του. Η Πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής και επεκτάθηκε στο δάσος. Μάλιστα, κάτοικος κατήγγειλε πως τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά άκουσε να φεύγει από το σημείο κάποιος που επέβαινε σε μηχανάκι.

Χθες έγινε προσαγωγή ενός Ουκρανού, που κρίθηκε ύποπτος, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Ενα δεύτερο ενδεχόμενο είναι η φωτιά να ξέσπασε από παράνομη χωματερή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όπως μετέδωσε το Open. Πρόκειται για χώρο στον οποίο φορτηγά ρίχνουν μπάζα και ξερά κλαδιά. Αυτή η παράνομη χωματερή δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά ουδείς αρμόδιος είχε ασχοληθεί μέχρι την εκδήλωση της φωτιάς που έκαψε το Πόρτο Γερμενό…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...