Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βολές του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τα gay βαφτίσια

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει -με επίσημη ανακοίνωσή του- ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ την ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να τελέσει το περασμένο Σάββατο, στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, «μετά πομπής και ιδιαιτάτης δημοσιότητος το μυστήριο της βαπτίσεως δύο παίδων, που έχουν “τεκνοθετηθεί” από ένα “ζεύγος” ομοφυλοφίλων».

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Espresso», ο σεβασμιότατος κάνει σαφές ότι η βάπτιση κάθε ανθρώπινου προσώπου είναι έργο χάριτος και ευλογίας, αλλά βάζει στο στόχαστρο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και εκφράζει την αντίθεσή του καταθέτοντας τις ενστάσεις του.

Επίσης, δεν διστάζει να πετάξει τις βολές του και προς τους γονείς, χαρακτηρίζοντας άτυχα τα δύο παιδιά, τα οποία, όπως δηλώνει, βρίσκονται με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας -που «νομοθέτησε» σχετικώς- «στη δίνη των δύο ομοφυλόφιλων δήθεν γονέων, με αποτέλεσμα να στερηθούν το ζωοποιό χάδι της μητέρας και τη στιβαρά προσωπικότητα του πατέρα, να στερηθούν δηλαδή τα πρότυπα της ζωής».

«Ευτελίζει το ανθρώπινο πρόσωπο»

Ακόμη, σημειώνει ότι «η τραγικότητα της εποχής μας έχει θεσμοθετήσει την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας ως δήθεν ανθρωπίνου δικαιώματος, τη στιγμή κατά την οποίαν ουδεμία σχέση έχει με την ανθρώπινη φύση, αλλά αποτελεί μία ψυχοπαθολογική εκτροπή που ευτελίζει το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιεί την ψυχήν του». Ο κ. Σεραφείμ θεωρεί ότι με τη συγκεκριμένη ιερατική πράξη και με την προβολή αυτών μέσα στην Εκκλησία, ως δήθεν «θεοσεβών προσώπων», «που βαπτίζουν ορθοδόξως τα τέκνα τους, ο κ.κ. Ελπιδοφόρος προσβάλλει ευθέως την ανθρωπολογία και τη σωτηριολογία της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας».

«Ο συγκεκριμένος ιεράρχης διά προφανείς λόγους δημοσιότητος ή και άλλους που δεν γνωρίζουμε προτίμησε της διδαχής της Εκκλησίας το “σύγχρονον ευαγγέλιον” του όφεως και βρίσκεται πλέον υπό τας αράς των αγίων και θεοφόρων Πατέρων και την κανονικήν πρόβλεψιν των κανονικών δικαστικών οργάνων του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου» υπογραμμίζει με σκληρά λόγια ο κ. Σεραφείμ και, ολοκληρώνοντας το ανακοινωθέν του, καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να αποκαταστήσει δημόσια την πνευματική ζημιά που έχει προκαλέσει, ζητώντας συγγνώμη από τον Κύριο, την Εκκλησία και το εκκλησιαστικό Σώμα.

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε μια συνεδρίαση η οποία δεν ήταν προγραμματισμένη. Εξάλλου, σπανίως συνέρχεται κατά τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η Σύνοδος θα ασχοληθεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις οργανικές θέσεις των ιερέων που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναμένεται να έχει ψηφιστεί ως την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και με το ζήτημα της βάπτισης, με αφορμή το υπόμνημα που έστειλε ο μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος, ο οποίος αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τον παραπλάνησε, καθώς του έστειλε έγγραφο με το οποίο του ζητούσε την άδεια να τελέσει τη βάπτιση των δύο τέκνων και δεν του έδινε περισσότερες πληροφορίες, επομένως θεώρησε ότι πρόκειται για μια βάπτιση όπως όλες οι άλλες, γι’ αυτό και του έδωσε άδεια χωρίς να ενημερώσει τη Σύνοδο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...