Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Πισπιρίγκου παρέδωσε το πολυσέλιδο υπόμνημα! Η δική της εκδοχή της

Τη δική της εκδοχή για το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, το οποίο «έδειξε» την ασφυξία ως αιτία θανάτου της έξι μηνών Ιριδας και της τριάμισι ετών Μαλένας, έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία χθες παρέδωσε μέσω του συνηγόρου της το πολυσέλιδο υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις της.

Η 33χρονη, η οποία είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναμενόταν να καταθέσει το υπόμνημά της στις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο, ο δικηγόρος της Οθωνας Παπαδόπουλος ζήτησε ολιγόωρη παράταση και το υπόμνημα με τις έγγραφες θέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου παραδόθηκε στα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα.

φ2 2022 07 14T091220.144

Η Πισπιρίγκου είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, καθώς θεωρείται βασική ύποπτη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε είναι πλήρες και καλά τεκμηριωμένο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η 33χρονη να κληθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, στην περίπτωση που οι αστυνομικοί κρίνουν ότι οι έγγραφες εξηγήσεις της δεν καλύπτουν τα ερωτήματά τους.

Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς το υπόμνημα είναι επαρκές. Στη συνέχεια, η κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου θα σταλεί στις δικαστικές Αρχές, οι οποίες θα έχουν τον τελευταίο λόγο σχετικά με το αν θα ασκηθούν νέες διώξεις σε βάρος της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο υπόμνημά της η προφυλακισμένη 33χρονη συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, την έκθεση των τεχνικών συμβούλων του εξωτερικού, η οποία αντικρούει σε πολλά σημεία το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά. Η ίδια φέρεται ότι ακολούθησε την ίδια τακτική με την υπόθεση της Τζωρτζίνας, καθώς αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους των παιδιών της, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να στραφεί εναντίον τους. Για να στηρίξει τον ισχυρισμό της, μάλιστα, επικαλέστηκε τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα δύο «αγγελούδια», οι οποίες απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια.

φ3 83

«Η θέση της κατηγορουμένης είναι σταθερή από την αρχή, ότι δεν έχει καμία σχέση με την πράξη… Δεν υπάρχει για τα δικά της δεδομένα και για όσα η ίδια γνωρίζει εγκληματική ενέργεια, ούτε ασφυκτικός θάνατος για τα παιδιά. Δεν έχει η ίδια συμμετοχή σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια για την οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτη» δήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ ο Οθωνας Παπαδόπουλος.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γιατρού της Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη, με αφορμή τις δηλώσεις του για εκείνον. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο 31χρονος εμφανίστηκε χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπέβαλε μηνύσεις κατά τριών προσώπων για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, μέσω τηλεοπτικών και διαδικτυακών εκπομπών. Οπως ανέφερε η ανακοίνωση των δικηγόρων του, τα πρόσωπα αυτά θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ «ανάλογης αντιμετώπισης θα τύχουν και έτερα πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη προβεί σε σχετικά σχόλια ή θα προβούν στο μέλλον».

φ4 45

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα σε όσους υπέβαλε μηνύσεις ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, ο οποίος αποκάλυψε σε διαδικτυακή εκπομπή, μέσω twitter, ότι είχε εκφράσει στον 31χρονο τους φόβους του πως ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας ενδεχομένως να οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...