Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Τρόμος σε δύο χωριά της Καβάλας από την πτώση αεροσκάφους που μετέφερε πυρομαχικά

Σκηνές Αποκάλυψης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στους Αντιφιλίππους και στο Παλαιοχώρι Καβάλας, όπου ο ουρανός «έβρεξε» φωτιά και πυρακτωμένα μέταλλα από το κατάφορτο με επικίνδυνα πυρομαχικά μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov, το οποίο ανεφλέγη στον αέρα παρασύροντας στον θάνατο και τους οκτώ Ουκρανούς επιβαίνοντες!

φ3 87

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πέρασαν όλη τη νύχτα υπό τον φόβο της… ραδιενέργειας, καθώς στο σημείο της συντριβής απελευθερώθηκε μια άγνωστη λευκή ουσία, η οποία προκαλούσε τσούξιμο στα μάτια και τα χείλη όσων την εισέπνεαν. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικράτησε ήταν ότι εστάλη μήνυμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, που προειδοποιούσε τους κατοίκους των Αντιφιλίππων και του Παλαιοχωρίου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να μην ανοίγουν κλιματιστικά, λόγω του ενδεχόμενου εισπνοής επικίνδυνων τοξικών ουσιών.

Για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα ή όχι της λευκής σκόνης, που υπήρχε διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, έσπευσαν λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος 14 ειδικοί του διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Αμυνας του ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι έλεγξαν τη μυστηριώδη ουσία.

φ2 2022 07 18T122052.139

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, το πόρισμα της αυτοψίας που έγινε από εδάφους και αέρος δεν έδειξε ραδιενεργά, χημικά ή βιολογικά στοιχεία, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Ωστόσο, για ώρες ολόκληρες στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές θρίλερ, το οποίο «τσάκισε» τα νεύρα όλων! «Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο επικίνδυνο υλικό που να μας ανησυχεί» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι από την πρόσκρουση διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση οβίδες και πυρομαχικά.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι ως χθες το απόγευμα με τη βοήθεια drone είχαν εντοπιστεί και περισυλλεγεί έξι πτώματα από το πλήρωμα, το ένα απανθρακωμένο και τα υπόλοιπα διαμελισμένα! Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρίας Meridian Cargo είχε αποκαλύψει ότι και τα οκτώ μέλη του πληρώματος είναι νεκρά. «Φυσικά δεν επιβίωσαν από τη συντριβή» δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία.

25966458

Στις 22.48 του Σαββάτου ο πιλότος του Antonov An-12, που μετέφερε 11,5 τόνους επικίνδυνων πυρομαχικών από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις στη νότια Σερβία, επισήμως με φερόμενο ως τελικό προορισμό το Μπανγκλαντές, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Χρυσούπολης ζητώντας άδεια για αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να φτάσει εκεί, καθώς ξέσπασε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το τετρακινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι.

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό ήχο, μια πύρινη μπάλα πλησίαζε τη γη. Είδαμε την έκρηξη, αλλά επειδή ταυτόχρονα εκδηλώθηκε μπλακάουτ δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε τίποτα άλλο» ανέφερε η Σοφία, που κατοικεί στους Αντιφιλίπππους μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Ο 80χρονος Μιχάλης Εμμανουηλίδης έμεινε άυπνος όλη τη νύχτα από την αγωνία του. Οπως δήλωσε, καθόταν στη βεράντα του σπιτιού του, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το σημείο της συντριβής, όταν είδε ξαφνικά μια απόκοσμη λάμψη στον ουρανό. «Ακουσα πολύ θόρυβο και σταδιακά μπαμ μπαμ μπαμ… Λίγο πιο κοντά να έπεφτε, θα είχε βρεθεί πάνω στο σπίτι μας. Δεν κοιμηθήκαμε καθόλου όλη τη νύχτα από το σοκ» περιέγραψε ταραγμένος.

25967658

Στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους έφτασαν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα. Στη συνέχεια έσπευσαν άνδρες της 4ης ΕΜΑΚ με δύο ειδικά οχήματα περισυλλογής επικίνδυνων υλικών, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», ενώ απογειώθηκαν και drones της ομάδας ΣμηΕΑ.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Παγγαίου απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα πολλών μέτρων. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά το δυστύχημα ακούγονταν εκρήξεις, ενώ προκλήθηκε και διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού κατά την πτώση του το αεροσκάφος έκοψε καλώδια. Στην πορεία η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αποκαταστάθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...