Μύθος το… σημείο G!

Ιταλοί επιστήμονες λένε ότι ο γυναικείος οργασμός οφείλεται σε τρία όργανα

Σημείο G δεν υπάρχει! Η «μυστική» και άκρως προσωπική περιοχή κάθε γυναίκας που ευθύνεται για την υπέρτατη ηδονή που μπορεί να νιώσει, είναι απλώς θεωρία, ή για να το θέσουμε λίγο διαφορετικά, ολόκληρη… περιοχή!

Απλοϊκή

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έρευνα Ιταλών επιστημόνων, κυρίως γυναικολόγων, οι οποίοι ύστερα από έρευνα χρόνων με τα πλέον εξελιγμένα μηχανήματα που διαθέτει η σημερινή επιστημονική κοινότητα ανακάλυψαν ότι για την ηδονή και τον γυναικείο οργασμό, κατά συνέπεια, δεν ευθύνεται ένα και μόνο σημείο του σώματος, αλλά πολλά! Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Reviews Urology», η ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι η εκδοχή του σημείου G είναι πολύ απλοϊκή για τα σημερινά δεδομένα. Εγινε δεκτή τις προηγούμενες δεκαετίες, επειδή οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν στις έρευνες ήταν πολύ περιορισμένες σε σχέση με σήμερα.

Οπως λένε, το σημείο G θα πρέπει πλέον να αντικατασταθεί όχι από ένα γράμμα, αλλά από τρία! Σύμπλεγμα CUV θα ήταν ο σωστότερος όρος προκειμένου να περιγραφεί η περιοχή που ευθύνεται για τον οργασμό της γυναίκας. CUV είναι τα αρχικά των οργάνων που ευθύνονται για τα κύματα ηδονής που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα. Είναι δηλαδή η συντομογραφία των λέξεων Clitoris (κλειτορίδα), Urethra (ουρήθρα) και Vagina (κόλπος). Τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και κυρίως οι υπέρηχοι έδωσαν στους επιστήμονες τη δυνατότητα να δουν ότι ο οργασμός επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή πολλών σημείων στο γυναικείο σώμα και όχι μόνο με ένα!

Το περίφημο σημείο G πήρε το όνομά του από τον Ερνστ Γκράφενμπεργκ, έναν Γερμανό γυναικολόγο, ο οποίος το 1950 διατύπωσε τη θεωρία του για το σημείο αυτό, το οποίο -όπως υποστήριζε- ευθύνεται για τον γυναικείο οργασμό. Αυτή η θεωρία του, παρόλο που ποτέ δεν αποδείχτηκε, κυριάρχησε επί δεκαετίες, έως και σήμερα. Η σύγχρονη παρατήρηση όμως έρχεται να ανατρέψει όλη αυτή τη θεωρία για το «μυθικό» G. Και είναι «μυθικό», επειδή, αν και πάντα όλοι ήξεραν πού βρισκόταν, κανένας επιστήμονας δεν μπορούσε να εντοπίσει την ακριβή θέση του!

Μαίρη Κοντολούρη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ