Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Κάνιε Γουέστ: Ο εκκεντρικός ράπερ σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του στούντιο...

Ο «θεοσεβούμενος» Κάνιε Γουέστ που κυκλοφορούσε τραγούδι με τίτλο...

«Akis’ Food Tour»: Χίος & Ψαρά: Δυο ακριτικοί θησαυροί εμπειριών και γεύσεων

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Ένα...

54χρονη ασθενής στις ΗΠΑ απέκτησε «μηχανική καρδιά» και νεφρό γουρουνιού

Πρώτη φορά ασθενής με δύο σοβαρές παθήσεις στο τελικό...

Ανατροπή στα περί selfie από φίλο του Βρετανού τουρίστα που διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου

«Κανείς δεν μας είπε πώς να κατεβούμε»

Συνεχείς και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του σοκαριστικού θανάτου του 22χρονου Αγγλου τουρίστα Τζακ Φέντον, που διαμελίστηκε προχθές από τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από τη Μύκονο στα Σπάτα!

elikoptero spata 3

Ο νεαρός κατέβηκε από το ελικόπτερο στις 18.20 της Δευτέρας, μόλις αυτό έφτασε στα Σπάτα, και κατευθύνθηκε προς το πίσω μέρος του, ωστόσο το ουραίο πτερύγιο που βρισκόταν ακόμα σε λειτουργία τον αποκεφάλισε.

65314651 2378988705481288 7379316738711617536 n

Επικαλούμενα ελληνικά ρεπορτάζ, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, και κυρίως η «Daily Mail», στάθηκαν αρχικά στις πιθανότητες ο νεαρός να ήθελε να βγάλει selfie και να πλησίασε πολύ κοντά στον έλικα, να ήθελε να μιλήσει στο τηλέφωνο ή ακόμα και να αποσπάστηκε η προσοχή του από το κινητό για κάποιον άλλο λόγο.

elikoptero spata 2

Ωστόσο, η «Daily Mail» επανήλθε αργότερα με νέο ρεπορτάζ. Ο 20χρονος Τζακ Στάντον Γκλιβς, ο οποίος δήλωσε ότι βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερο, διέψευσε την εκδοχή της selfie μιλώντας αποκλειστικά στη βρετανική εφημερίδα και ισχυρίστηκε ότι κανένας δεν τους έδωσε οδηγίες για το πώς να βγουν από το ελικόπτερο. «Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Βγήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν σταμάτησε τον Τζακ για να μην πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου» είπε και υποστήριξε ότι ο 22χρονος δεν χρησιμοποιούσε το κινητό του προτού χτυπηθεί από τον έλικα. «Ο πιλότος είδε τι συνέβη και αποφάσισε να μη δουν οι γονείς τον γιο τους έτσι. Ηταν φρικτό» είπε μια άλλη πηγή σε βρετανική εφημερίδα και πρόσθεσε ότι ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου «πέταξε σε ένα άλλο ελικοδρόμιο στην Αθήνα».

61146832 2327562510623908 8609492593165729792 n

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιρακινός πιλότος, όταν είδε τον νεαρό να διαμελίζεται, ειδοποίησε από τον ασύρματο τον συνάδελφό του, στο ελικόπτερο που ακολουθούσε με επιβάτες τους γονείς του παιδιού, ζητώντας του να απογειωθεί και πάλι. Ο δεύτερος πιλότος κατάλαβε τι είχε συμβεί και έκανε εκτροπή, χωρίς να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, για να μη βρεθούν οι γονείς μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του διαμελισμένου παιδιού τους.

Ο πιλότος και δύο μέλη του πληρώματος εδάφους που εργάζονταν στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δικαστήριο. Εναπόκειται στον δικαστή αν θα τους αφήσει ελεύθερους ή θα τους προφυλακίσει. Το πώς συνέβη το δυστύχημα είναι υπό διερεύνηση. Ηταν ένα πολύ ατυχές περιστατικό. Ελπίζουμε ότι η οικογένεια του Βρετανού θα παραμείνει δυνατή» δήλωσε στην εφημερίδα «Telegraph» εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον λόγο που ο νεαρός τουρίστας βγήκε από το αεροσκάφος ενώ οι ρότορες περιστρέφονταν ακόμη. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε πως ερευνάται αν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες. «Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει την ανοίγει και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι αν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταμάτησε ο έλικας και οι κινητήρες» εξήγησε.

Από εύπορη οικογένεια

Ο 22χρονος Τζακ Φέντον προερχόταν από εύπορη οικογένεια και ήταν γιος του Μιγκέλ Φέντον, εκπροσώπου ενός μεγάλου πάρκου κοντά στο Κεντ της Αγγλίας. Φοιτούσε στο Oxford Brookes και είχε τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ, όπου η φοίτηση κατ’ έτος κοστίζει 36.000 λίρες. Η οικογένειά του, που ανήκει στο βρετανικό jet set, έδωσε σχεδόν 17.000 ευρώ για να νοικιάσει δύο ελικόπτερα, με τα οποία θα μετακινούνταν τα μέλη της κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο.elikoptero spata 4

Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα, ενώ σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Οι διακοπές τους είχαν τελειώσει και είχαν προγραμματίσει να μεταφερθούν στα Σπάτα και από εκεί να επιβιβαστούν σε λιμουζίνες με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα επιβιβάζονταν στο ιδιωτικό τζετ τους για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...